ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.388.607 bezoekers 209 leden Log in

walvishaai


 

Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wordt dat wel en is uitgebreider. Daarnaast is het voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op de nieuwe site.

 

 

 

 

 

Walvishaai

 

De walvishaai behoort tot de familie van de haaien. Deze familie bestaat uit slechts één geslacht. De walvishaai is de grootste vis. Hij gemiddeld bereiken ze een lengte van zo`n 15 meter, sommige exemplaren worden ruim 18 meter lang.

De walvishaai komt voor in tropische zeeën. Hij is de hele dag op zoek naar voedsel. Hij voedt zich met plankton en hij neemt telkens een grote hoeveelheid water in zijn grote bek. De kleine tandjes in de bek zeven de micro-organismen uit het water. Het water wordt door de grote kieuwspleten en een kieuwzeef gefilterd en het plankton blijft achter.

Over het aantal jongen en de voortplantingsgewoonten in het algemeen is tot nu toe zeer weinig bekend. Dit komt omdat dee haaiensoort vaak op grote diepte leeft en om een nog niet verklaarde reden zelden waargenomen wordt. Ook over de grootte van de populatie is niets bekend.

(Foto: www.ushuaia.com)

Omhoog