ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.388.615 bezoekers 209 leden Log in

miereneterAlles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wel en is uitgebreider. Daarnaast is de nieuwe website ook voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op Het DierenRijk .nl

 

 

 

 

 

 

Miereneter

 

De miereneter behoort tot de familie van de tandarmen. Hij komt voor in het oosten van Zuid-Amerika. Bij hem is de naam tandarme wel toepasselijk omdat hij werkelijk geen tanden heeft.

De grote miereneter kan een lichaamslengte van 1,20 meter bereiken en een staartlengte van 90 cm. Een dwergmiereneter daarentegen wordt maar 16 cm lang. Dit is, net als de tamandoea, een middelgrote soort en een boombewoner.

Miereneters hebben een langgerekt lichaam en een sterk verlengde kop en snuit. Ze hebben zwartgrijze borstelige haren en een lange pluimachtige staart. De staart bedekt het lichaam als hij slaapt.

Het voedsel van de miereneter bestaat uit mieren en termieten en de larven hiervan. Met de machtige klauwen van zijn voorpoten maakt hij de vaak zeer harde heuvels van de insecten open. Wanneer de insecten naar buiten rennen, vangt hij ze met zijn wormvormige, kleverige tong, die hij ver kan uitsteken. Dit doet hij net zolang, tot er geen mieren of termieten meer uit de heuvel komen of totdat hij genoeg heeft gehad.

(Foto: grote miereneter, www.ushuaia.com)

Omhoog