ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.391.233 bezoekers 209 leden Log in

cavia`s: huisvesting


Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wordt dat wel en is uitgebreider. Daarnaast is het voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op de nieuwe site.

 

 

 

 

 

 

 

 

Huisvesting Cavia`s

Aanschaf

Een cavia mag op zijn vroegst op een leeftijd van 5 weken weg bij zijn moeder. Het zijn echte gezelligheidsdieren die je het beste met meerdere bij elkaar kunt houden. Cavia`s en konijnen samen gaat vaak ook goed. Hou er wel rekening mee dat cavia`s niet alles mogen eten wat konijnen mogen, en andersom. Vooral met extratjes moet je oppassen.

Verblijf

Het hok moet droog en tocht vrij zijn. Vooral voor een tochtig hok zijn ze erg gevoelig. Je kan ze gerust buiten houden, maar als je een cavia hebt die altijd binnen gezeten heeft kan je de overgang van binnen naar buiten alleen in de zomer doen zodat het verschil niet te groot is. Verder is het natuurlijk altijd belangrijk dat het hok goed schoon is. Op de bodem moet een behoorlijke laag stro of zaagsel, liefst beide.

`s Zomers zal het zeer op prijs gesteld worden als ze buiten in een ren kunnen lopen. Zorg in deze ren altijd voor voldoende schaduw en water. Cavia`s kunnen slechter tegen warmte dan tegen kou dsu zorg dat het niet te warm wordt. Als ze gaan hyperventileren vanwege de warmte kan je een natte handdoek over de cavia leggen, zorg wel dat zijn of haar neus altijd vrij blijft.

Cavia`s samen

Als er meerdere cavia`s in een hok zitten zullen ze elkaar waarschijnlijk wel eens uit proberen, er kan dan ook wel eens flink gevochten worden. Deze gevechten bepalen de rangorde binnen de groep. Het drijgen en vechten kan dagen lang duren, als het na ongeveer een week niet minder wordt is het verstandig om de cavia`s appart te zetten

Omhoog