ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.391.100 bezoekers 209 leden Log in

katten algemeen: training


 

Logo Het DierenRijk .nl

Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

Van deze pagina is een verbeterde en uitgebreide versie te vinden op de nieuwe site. Klik hier om naar Het DierenRijk .nl te gaan.

 

 Katten: training  

Het is altijd handig als een huisdier komt als je hem of haar roept. Bij honden bijvoorbeeld is dit makkelijk, bij katten niet, maar het is te doen. Neem iets lekkers in je hand en roep de naam van de kat met een hoog stemgeluid. Als hij komt moet je hem het lekkers geven en belonen door bijvoorbeeld te aaien. Doe dit ook als de kat eten krijgt (ookal is hij al bij je) Herhaal dit regelmatig.  

Zindelijkheid is vaak niet zo`n probleem, als kitten leren de katjes het al van hun moeder. Het is echter belangrijk dat je je kat in het begin wel zegt waar hij zijn behoefte kan doen, doe dit door hem enkele malen per dag op de kattenbak te zetten. Zorg er ook voor dat dit het eerste is wat je doet als je je katje hebt opgehaald. Als een oudere kat opeens weigerd de kattenbak te gebruiken moet je controleren of de vulling nog wel schoon is.  

Als je een kat aanschaft wil je deze leren niet aan de meubels te krauwen of in de gordijnen te klimmen, hier moet je direct mee beginnen. Straf om te beginnen slechte dingen af door een plotseling hard geluid, soms kan de plantenspuit ook een oplossing zijn. Om te voorkomen dat je kat overal aan krauwt moet je zorgen voor een krabpaal. Verveling kan ook tot slecht gedrag leiden, zorg vooral bij jongere katten dat er genoeg speeltjes zijn. Bij het aan en afleren moet je zeer consequent zijn, sta je een keer iets toe dan snapt de kat er niets van als hij het even later niet meer mag.  

Vaak zijn katten gek op kamerplanten, natuurlijk staan gaten in de bladeren niet mooi, maar vaak zijn de planten ook nog eens giftig. Kijk bij het aanschaffen van planten dan ook goed of ze giftig zijn als je weet dat je kat er wel eens van durft te eten. Om het eten af te leren kan je tabasco op de bladeren smeren. Een andere oplossing is het geven van een eigen plant, kattengras.

Omhoog