ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.391.098 bezoekers 209 leden Log in

gekko`s: huisdieren


Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.allesoverdieren.nl.tt

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wel, die informatie is ook uitgebreider. Daarnaast is die site voorzien van mooier beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze informatie op te zoeken op de nieuwe site.

 

Klik hier om naar het onderdeel World's Nature te gaan.

Klik hier om naar het onderdeel Petworld te gaan.

 

 

 

Daggekko`s

hspace=5

Daggekko's (Phelsuma's) zijn kleurrijke hagedisjes die overdag actief zijn. Van nature komen ze voor in Madagascar en nog een aantal kleinere eilanden in de Indische Oceaan. De kleinste soorten, bijvoorbeeld Phelsuma klemmeri, worden niet groter dan 9 cm terwijl een grote soort als Phelsuma madagascariensis wel 25 cm groot kan worden.

Daggekko's zijn prima als hobbydier te houden. In een terrarium dat vooral wat hoog komen ze het beste tot hun recht omdat het echte klimmers zijn. Boven in de bak moeten lampen hangen. De tempratuur mag varriëren van 20 graden op de bodem tot 30 bovenin. Het terrarium moet zeer ruim zijn.

Richt het terrarium in met gladde takken en dan bijvoorkeur bamboe. Ook een bamboepijp vlak onder de lamp is geliefd, ze kunnen dan lekker zitten zonnen. Verder moeten er genoeg groot- en galdbladige planten aanwezig zijn, kunstplanten mogen ook. Onder andere de planten moeten schuilplaatsen bieden.

Plaats nooit meer dan 1 mannetje in een terrarium, en hou het liefst ook vrouwtjes van elkaar gescheiden. Als je wel twee gekko`s bij elkaar hebt zitten moet je opletten dat ze niet achter elkaar aan gaan zitten, als dat wel zo is moet je ze appart gaan houden.

Daggekko`s eten insecten zoals krekels en (fruit)vliegen. Het is verstandig de insecten voor het voeren door een vitamine preparaat te halen. Eens in de week moet het voedsel worden aangevuld met een special voor daggekko`s ontwikkeld papje. Sproei dagelijks het terrarium nat met een plantenspuit, dit voor de luchtvochtigheid en als drinken voor de gekko`s.

De vrouwtjes leggen eitjes per 2 in bijv. een bamboepijp of op een plantenbald. Ze komen (als ze bevrucht zijn) uit na 40 tot 80 dagen. Je moet de jongen zo snel mogelijk bij de ouders weg halen omdat ze anders worden opgegeten. Ze moeten elke dag met fruitvliegen en het daggekko papje gevoerd worden.

(Foto: www.dierennieuws.nl)

Omhoog