ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.391.097 bezoekers 209 leden Log in

tamme ratten: Algemene informatie


Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wel en is uitgebreider (bevat veel meer info over de tamme rat!). Daarnaast is de nieuwe website ook voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op Het DierenRijk .nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Algemene informatie over de

tamme rat

 

Ratten komen oorspronkelijk uit Oost-Azië, via handelsschepen hebben ze zich over de gehele wereld verspreid. Ze zijn familie van de muis.

Ratten zijn schemerdieren en slapen overdag veel. Het zijn erg aanhankelijke dieren die je veel kan leren.

Als je meerdere ratten wilt houden kan je ze het beste uit het zelfde nest halen. Doe je dit niet dan kan er ruzie ontstaan, koppelen van ratten uit verschillende nesten moet zo jong mogelijk gebreuren. Ratten zijn overigens dieren die in de natuur in groepen leven, als je een rat alleen houdt is het dan ook belangrijk dat je hem of haar dagelijks veel aandacht geeft.

Ratten hebben een ruim verblijf nodig, minimaal met een oppervlakte van 70x50 cm. en een hoogte van 40cm. Verschillende verdiepingen worden erg op prijs gesteld. Overigens heeft een rat veel beweging nodig en is het van belang dat hij dagelijks zijn kooi kan verlaten om lekker te spelen.

Ratten kunnen in het wild 6 tot 8 jaar oud worden. De tamme ratten stammen over het algemeen af van laboratoriumratten en hebben daardoor aanleg voor tumoren, ze worden vaak niet ouder dan 3 jaar.

Het verschil tussen vrouwtjes en mannetjes is niet zo moeilijk te zien, bij mannetjes is de afstand tussen de anus en de geslachtsopening groter en het scrotum is duidelijk zichtbaar.

Een rat eet speciaal rattenvoer, maar ook knaagdierenvoer met wat kattenbrokjes is geen probleem. Ook het mee eten van uw eigen maaltijd kan. Geef echter nooit chocolade, alcohol en cafeïne.

Omhoog