ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.390.567 bezoekers 209 leden Log in

chinchillas: Algemene informatie


Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wordt dat wel en is uitgebreider. Daarnaast is het voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op de nieuwe site.

 

 

 

 

 

Algemene informatie over de Chinchilla

De chinchilla is een knaagdier dat behoord tot de cavia-achtigen. Oorspronkelijk komen ze uit Zuid-Amerika. Het is een nachtdier.

Het is verstandig altijd meer dan 1 chinchilla in een kooi te houden, ze leven ook in de natuur niet solitair. Als je ze toch alleen houdt zullen ze sloom en lusteloos worden en kunnen ze gedragdsstoornissen krijgen. Om te communiceren gebruiken chinchilla`s knor geluiden.

Het is verstandig direct 2 jonge dieren te nemen. Volwassenen zijn meestal moeilijk te koppelen.

Chinchilla`s zijn echte klimmers, hier moeten ze in hun hok dan ook de mogelijkheid voor krijgen. Een goed hok voor 2 dieren is 1 meter hoog en heeft een grondoppervalk van 50 cm². Een huiskamervolière is geschikt. In het verblijf moeten altijd dikke takken aanwezig zijn om te klimmen. Beuken, wilgen en takken van fruitbomen kunnen hiervoor gebruikt worden.

Op een leeftijd van 5 tot 6 maanden is een chinchilla vruchtbaar. De draagtijd is gemiddeld 110 dagen. Gemiddeld worden ze zo`n 15 jaar oud. Het verschil tussen mannetjes en vrouwtjes is te zien aan de afstand tussen anus en geslachtsopening, bij mannetjes is deze groter.

Chichilla`s houden zich schoon door middel van zand. In de dierenspeciaalzaak is hier speciaal zand voor te krijgen. Zet het zand in een aardewerken bak in het verblijf. Let op: gebruik nooit schelpenzand.

Chinchilla`s hebben een gevoelige spijsvertering. In de dierenwinkel is geschikt voer te krijgen. Geef nooit zonnebloempitten, pinda`s, sla- of koolsoorten. Geef ook nooit nat of sappig voer.

(Foto: www.chinchillas.nl )

Omhoog