ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.351.089 bezoekers 209 leden Log in

vinken: appelvink


 

Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wordt dat wel en is uitgebreider. Daarnaast is het voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op Het DierenRijk .nl

 

 

 

 

 

 

 

 

De appelvink 

De appelvink heeft een grote kop met een naar verhouding enorme snavel. Met deze snavel kan hij pitten en steenvruchten open kraken. Daarbij kan hij de kracht van een vallend blok ijzer van 50kg. genereren. Zaden van beuken, esdoorns en iepen vormen het hoofdvoedsel.

Het is een schuwe vogel. Alleen `s winters waagt hij zich in bewoond gebied om pinda`s en zonnebloempitten te eten. Groepen kunnen in deze tijd van het jaar ook lange tijd op de bosbodem doorbrengen om gevallen zaden te eten. De appelvink leeft vooral `s winters in groepen en broed in elkaars buurt, maar wel gescheiden.

De appelvink geeft de voorkeur aan gevarieerd loff- en gemengdbos. Het liefst leeft hij in een oud loofbos met grote eiken, haagbeuken, beuken, essen en iepen. Hij nestelt meestal hoog in loofbomen tegen de stam op een vrij onbeschutte plaats.

(Foto: http://natuurbeleving.scene24.net/)

Omhoog