ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.341.310 bezoekers 209 leden Log in

vleermuizen: grootoorvleermuis


 Grootoorvleermuis

Grootoorvleermuis

De grootoorvleermuis is een bosbewoner. Echter komt hij ook voor in tuinen, parken en aan bosranden. Ze leven meestal solitair.

De grootoorvleermuis is 4 tot 5 cm. lang en heeft een spanwijdte van 25 tot 30 cm. Zijn naam heeft hij te danken aan zijn oren die tot 4 cm. lang kunnen worden. De haren op de rug zijn bruin tot grijs-bruin, de buik is grijsachtig-wit.

Deze vleermuis vliegt pas uit als het bijna donker is. Overdag bevindt hij zich over het algemeen in boomholten, soms ook in nestkastjes of op zolders. Vanaf november tot eind maart houden ze een winterslaap in kelders, grotten of mijngangen.

Hun voedsel bestaat voornamelijk uit nachtvlinders, rupsen, kevers en spinnen. Net als valken is de grootoorvleermuis in staat om te bidden, geluidloos fladderen op dezelfde plek, zodra hij een prooi localiseerd door geluid schiet hij er op af.

De grootoorvleermuis paart voornamelijk in de herfst. Rond half juli brengt het vrouwtje, dat rond die tijd meestal in kleine groepjes leeft, 1 of 2 jongen ter wereld. Na enkele weken kunnen ze vliegen.

(Foto: www.natuurbeleving.scene24.net)

Omhoog