ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.391.233 bezoekers 209 leden Log in

wezel


 

Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wordt dat wel en is uitgebreider. Daarnaast is het voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op de nieuwe site.

 

 

 

 

 

Wezels

De wezel, die behoort tot de familie van de marterachtigen, het is één van de kleinste roofdieren. Hij komt voor in Europa, Azië, Noord-Afrika en Noord-Amerika. Daar leeft hij op droge, open vlakten, of op akkers. Het gebied moet genoeg schuilplaatsen bieden.

Met een lichaams lengte van ongeveer 20 cm. is de wezel iets groter dan een muis. Hierdoor kan hij bij de jacht de muis, zijn hoofdvoedsel,  tot in het hol volgen. Verder staan ook kleine konijntjes en amfibiën op het menu.

De vacht van de wezel is op de rug bruinachtig-geel en op de buik wit. In de winter kan de hele vacht wit worden, afhankelijk van het klimaat.

Wezelvrouwtjes brengen in een onderaards hol, na een draagtijd van vijf weken, één- of tweemaal per jaar maximaal vijf jongen ter wereld. Deze zijn al na twee maanden zelfstandig en ongeveer 3 maanden later geslachtsrijp.

(Foto: http://natuurbeleving.scene24.net/)

Omhoog