ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.391.100 bezoekers 209 leden Log in

vlaamse gaai


Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wordt dat wel en is uitgebreider. Daarnaast is het voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op de nieuwe site.

 

 

 

 

 Vlaamse gaai

De vlaamse gaai komt voor in naald- of gemengde-bossen. In de lente durven ze deze leefomgeving soms te verruilen voor de steden om hier de eieren of kuikens uit de nesten van de stadsvogels te halen. Hij verblijft het gehele jaar in ons land.

Vooral in de herfst verzameld de vlaamse gaai noten, eikels en andere zaden. Deze begraaft hij als wintervoorraad. De rest van het jaar bestaat zijn voedsel hoofdzakelijk uit insecten.

De vlaamse gaai kan erg hard schreeuwen, hiermee waarschuwen ze dieren in het bos voor gevaar. In de paartijd, in het voorjaar, maken ze ook zachtere geluiden die onder de categorie zingen geplaatst kunnen worden.

De rug, buik en borst zijn rozebruin, de stuit is helder wit. De gevlekte kuif die als hij zich ergens aan irriteerd recht omhoog kan staan is eveneens roze-bruin. De vleugels zijn aan de onderkant zwart-wit.

(Foto: www.veluwefotografie.nl)

Omhoog