ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.391.233 bezoekers 209 leden Log in

konijnen (medisch): homeopatie


Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wel en is uitgebreider. Daarnaast is de nieuwe website ook voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op Het DierenRijk .nl

 

 

 

 

 

 

Konijnen: Homeopatie

Homeopathie is een vorm van natuurgeneeskunde, waarvan het principe al sinds 400 v.Chr. is ontdekt door Hippocrates. Het is een fantastische manier om allerlei aandoeningen en ziekten met behulp van natuurlijke geneesmiddelen te kunnen genezen. De grondlegger van de huidige homeopathie, was de Duitse arts Samuel Hahnemann (1755-1843) en heeft veel betekend voor de homeopathie toen maar ook van nu. Hij heeft de werking van vele geneesmiddelen ontdekt, uitgeprobeerd, bestudeerd en heel zorgvuldig opgeschreven.

Er zijn over de 3000 homeopathische geneesmiddelen en tot op heden worden er steeds weer nieuwe ontdekt en ingezet voor mens en dier. De grondstoffen komen rechtstreeks uit de natuur en soms lijkt het wel eens alsof deze natuur overal wel een remedie voor heeft. Er zijn eigenlijk maar weinig ziekten of aandoeningen die niet zonder succes met homeopathie behandeld kunnen worden. Er zijn daarom ook steeds meer mensen die op zoek gaan naar een goed homeopathisch advies, voor zowel hen zelf als voor hun dier(en). In de praktijk blijkt tenslotte steeds vaker, dat in heel veel gevallen de homeopathie een veel beter genezingsresultaat te zien geeft dan de reguliere (dier)geneeskunde.

Behalve het behandelen van katten, honden en paarden met homeopathie, ligt het uiteraard voor de hand dat tevens dieren zoals vogels, konijnen en cavia 's in heel veel gevallen ook prima geholpen kunnen worden met homeopathische geneesmiddelen. Er zijn zelfs speciale homeopathische diergeneesmiddelen op de markt voor deze groep kleine dieren. Konijnen, cavia 's en vogels zijn dieren die voor een aantal aandoeningen uiterst gevoelig kunnen zijn, waardoor er niet zomaar van allerlei medicatie gegeven kan worden, omdat dan het middel nog erger kan zijn dan de kwaal. Konijnen kunnen erg goed behandeld worden met homeopathie en in een aantal gevallen zelfs in acute gevallen zoals bijvoorbeeld bij gasbuik. Het is namelijk een misvatting dat homeopathie langzaam zou werken, want dat is beslist niet zo. Homeopathische geneesmiddelen worden namelijk ook met zeer goed resultaat toegepast als E.H.B.O.-middel.

Het is jammer te moeten constateren dat er tekort geschoten wordt op het gebied van gezondheidszorg en met name voor konijnen, terwijl er ontzettend veel mensen zijn die één of meer konijnen als huisdier houden. Dit heeft er onder andere toe geleid, dat ik met de maakster van deze site ben gaan samenwerken om ervoor te zorgen dat er wellicht meer op natuurlijk gezondheidgebied gedaan kan worden voor konijnen. We zijn dan ook druk bezig om allerlei aandoeningen en kwalen die bij konijnen voorkomen te rangschikken en er eventueel natuurlijke geneesmogelijkheden voor te vinden. Dit vergt veel vrije tijd en onderzoek maar op den duur zullen de konijnen er wel bij varen en daar doen we het tenslotte voor. De homeopathie is een schitterend mooie vorm van natuurgeneeskunde en hierdoor zijn al heel wat dieren genezen en zelfs gered van de ondergang.

Hilga Kruize,

Homeopathie en Reiki voor dieren.

   

Tot voor kort was er homeopathie voor honden, katten, knaagdieren, paarden enz. Homeopathie afgestemd op konijnen was er eigenlijk helemaal niet. Sinds kort heeft Hilga Kruize, veterinair homeopaat, zich verdiept in konijnen, en staat met raad en daad mensen bij die hun konijn homeopatisch willen behandelen. Dit is uniek in Nederland en hier zullen vele mensen heel blij mee zijn.

Hilga Kruize heeft een boekje geschreven waarin ze heel duidelijk en begrijpelijk uitlegt wat homeopathie is en hoe het werkt. Een stukje hieruit:

Het orgaan welke het meest met giftige stoffen te maken heeft is de lever en daar moet je heel zuinig op zijn, want een lever is onvervangbaar. Hoe belangrijk de lever is voor het dier wordt maar al te vaak onderschat. Een niet goed functionerende lever kan niet alleen de oorzaak zijn van kanker, maar ook van diverse reumatische aandoeningen, huidaandoeningen,en dergelijke. Er is geen enkel ander orgaan in het lichaam dat de lever ook maar kan evenaren voor wat betreft de veelomvattende taak van dit orgaan.

Alle vergiften, die in het lichaam komen moeten verwijderd en geneutraliseerd worden, waarbij er allerlei trucjes toegepast moeten worden om beschadiging van het organisme tot het minimum te beperken. De lever krijgt dus te maken met vergiften in het voer, o.a. zoals hiervoor omschreven.

De lever is een heel vernuftig en gecompliceerd laboratorium, waarvan nog steeds lang niet alle taken bekend zijn, maar waarvan men intussen wel weet dat de lever, indien er iets aan mankeert, van velerlei uiteenlopende aandoeningen de oorzaak is. Daarom is de lever bij diverse aandoeningen voor de homeopaat ook zo belangrijk voor het stellen van de juiste diagnose.

Voorbeeld: een hond heeft een huidprobleem. Dan kun je natuurlijk zonder verder te kijken de therapie richten op het niet goed functioneren van de huid, maar als nu blijkt na verder onderzoek, dat het huidprobleem de oorzaak is van een slecht functionerende lever, dan los je het probleem namelijk alleen op wanneer je de lever behandelt en niet in eerste instantie de huid!

 

(Bron: www.konijnen.nl)      

Omhoog