ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.385.592 bezoekers 209 leden Log in

konijnen: zindelijk maken


Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wel en is uitgebreider. Daarnaast is de nieuwe website ook voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op Het DierenRijk .nl

 

 

 

 

 

 

 HOE MAAK IK MIJN KONIJN ZINDELIJK?

Bijna alle konijnen worden vanzelf zindelijk, als ze in hun jeugd tenminste de mogelijkheid krijgen daar zelf voor te zorgen, als ze bijv. nooit uit het hok mogen als ze nog jong zijn zullen ze op latere leeftijd moeilijk zindelijk worden...

Als het konijn niet lukt is sterilisatie of castratie soms een oplossing, overigens helpt dit niet altijd. Bovendien is er voor konijnen een groot risico aan iedere narcose gebonden. Als het konijn dan nog niet zindelijk is is het afstraffen als het ergens plast of poept misschien een oplossing, doe dit door iedere keer als het gebeurd het konijn in het nekvel te pakken.

Iets anders dat helpt bij de zindelijkheid is een konijnen of knaagdieren toilet, deze zijn verkrijgbaar in de dierenwinkel. Je kan je konijn leren  binnen haar behoeftes op het toilet te doen, doe dit door bijv. wat hooi in het toilet te leggen waardoor het wat aantrekkelijker word.

Een makkelijkere oplossing is het konijn iedere 5 min. even terug in het hok te zetten, en de tijd steeds iets langer maken tot dat het konijn het ongeveer een uur kan ophouden. Meer dan een uur kan je overigens niet van een konijn verlangen, bij sommige konijnen is dat gewoon onmogelijk!

Omdat zindelijkheid vaak weinig problemen geeft moet je niet meteen maatregelen nemen, het kan echter maanden duren voor een konijn zindelijk is.

Omhoog