ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.390.567 bezoekers 209 leden Log in

schotse hooglander


Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wel en is uitgebreider. Daarnaast is de nieuwe website ook voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op Het DierenRijk .nl

 

 

 

 

 

 

Schotse hooglander

Het opvallendste kenmerk van de Schotse hooglander is de bijzonder langharige vacht en de kuif op zijn voorhoofd die over de ogen heen valt. De vacht is meestal egaal donker- of rood-bruin. Er komen ook geelachtig-bruine exemplaren voor.

De schotse hooglander heeft relatief korte poten, de schofthoogte bedraagt 1,1 tot 1,3 meter. Ze hebben zeer lange spitse hoorns die eerst opzij groeien en vervolgens naar voren buigen.

Deze runderen worden in veel Europese landen ingezet voor de begrazing van natuurgebieden. In Nederland zijn ze oa. te zien bij de Oostvaardersplassen. Ze kunnen de gehele winter buiten blijven omdat ze door hun lange vacht uitstekend kou kunnen verdragen.

Het begrazen van oa. heide gebieden is zeer belangrijk omdat er anders bomen kunnen uitgroeien waardoor de heide langzaam bos wordt. Om te voorkomen dat deze kostbare natuur verloren gaat zijn er sinds de jaren `70 schotse hooglanders in Nederland uitgezet.

Omhoog