ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.391.130 bezoekers 209 leden Log in

katten: Ragdoll


RAGDOLL


  Korte geschiedenis van het ras

Meer dan 30 jaar geleden begon alles in Roverside, Californië, USA. Daar leefde een kat, genaamd Josephine, die eruit zag als een grote witte Angora-kat met blauwe ogen. Zij leefde rondom het huis en had al een paar nakomelingen. Josephine zou door een auto zijn overreden, maar gelukig had zij dit overleefd. Na dit ongeluk kreeg Josephine kittens. Deze kittens die allemaal blauwe ogen hadden, lang niet viltend haar, met een liefdevol karakter en die zeer groot bleken te worden. Deze kittens trokken de aandacht van Mevr Ann Baker.

Mevr. Baker begon met een fokkerslijn. Met een van haar Heilige Birmanen en met Josephine. Het eerst katerje uit het nest, genaamd Raggedy Ann Daddy Warbucks, een seal-mitted, werd terug gefokt met Josephine. (dus met zijn moeder) Uit deze kruising werd Raggedy Ann Fugianna een seal-bi color poes geboren. Raggedy Ann Daddy Warbucks, werd daarna met een Burmees gekruist (een donkere kleur niet bekend). De poes uit dit nest werd Buckwheat genoemd. Zij was goed gebouwd, had een dikke vacht, de oren wijd uit elkaar en de achter poten zichtbaar hoger dan de voorpoten.

De katten Raggedy Ann Daddy Warbucks, Raggedy Ann Fugianna en Raggedy Ann Tiki waren de stichters van het nieuwe ras. Mevr Baker gaf dit nieuwe ras de naam Ragdoll. In 1965 werd de Ragdoll in de USA erkend.

  Karakter

Men zegt: De hond houdt van zijn baas en de kat van zijn huis. Dit geldt echter niet voor de Ragdoll. Hij geeft zich over aan zijn baas en wanneer mogelijk volgt hij hem op de voet. men kan zeggen dat bij de Ragdoll het karakter doorslaggevend is. De Ragdoll kan een uitstekend showexemplaar zijn en/of een echte liefhebberskat, maar in beide gevallen behoort hij onmiskenbaar tot het Ragdoll-ras.

 

(bron: www.dieren-rassen.nl)

Omhoog