ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.391.097 bezoekers 209 leden Log in

katten: Balinees


BALINEES

Land van herkomst: Verenigde Staten


  Korte geschiedenis van het ras

In de Verenigde Staten kreeg, rond 1950, een Siamese poes een nestje kittens, waarvan verschillende katjes langhaar bleken te hebben. Er werd verder gefokt met deze langharige Siamezen en uiteindelijk werd hij erkend als ras.
Hij heeft zijn naam te danken aan zijn gracieuse bewegingen die men met de bewegingen van de danseressen op Bali associeerde.
In de Verenigde Staten worden alle Balinezen die niet de klassieke Siamese kleuren vertonen, Javanees genoemd.

  Rasbeschrijving

Lichaam:
Lang, slank en gespierd. De achterhand staat hoger dan de voorhand en de poten zijn slank en lang. De schouders zijn even breed als de heupen. De staart is lang en dun, teruggeslagen moet hij min. tot aan de schouders reiken.

Kop:
Wigvomig en vormt (van voren gezien) samen met de grote, schuingeplaatste oren een perfecte driehoek. De neusrug gaat zonder stop over in het voorhoofd. De ogen zijn amandelvormig en blauw (het liefst zo zuiver mogelijk).

Vacht:
Voelt zijdeachtig en fijn aan, het hoort vlak tegen het lichaam aan te liggen, met weinig tot geen ondervacht. Op het lichaam is het ongeveer 1,5 cm lang, op de staart en eventuele kraag langer.

Kleur:
Alle kleuren die voorkomen bij de Siamees, zijn ook toegestaan bij de Balinees. De vier klassieke kleuren zijn: seal-, chocolate-, blue- en lilacpoint.

  Karakter

Het karakter van de Balinees sterk overeen met dat van de Siamees.
Ze hebben een uitgesproken karakter en in huis altijd duidelijk aanwezig. Balinees staan bekend om hun spraakzame natuur en kunnen urenlang converstaties houden. Ze zijn buitengewoon sociaal ingesteld en als ze niet voldoende aandacht krijgen, zullen ze die zeker opeisen. U kunt ze niet lang alleen laten. Ze gaan erg goed om met soortgenoten en opvallend goed met honden. Worden graag geaaid en geknuffeld en kunnen urenlang op schoot doorbrengen. Bijna altijd vrolijk, ze zijn speels, kunnen leren apporteren.

 

(bron: www.dieren-rassen.nl)

Omhoog