ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.391.103 bezoekers 209 leden Log in

katten: Amercian bobtail


AMERCIAN BOBTAIL

Land van herkomst: Verenigde Staten


  Korte geschiedenis van het ras

De American Bobtail is een ras dat buiten het land van oorsprong maar zelden te vinden is. Het ras is ontstaan uit een mutatie die onder enkele Amerikaanse huiskatten voorkwam. Het feit dat deze kat een verkorte staart heeft, is op geen manier van invloed op zijn bewegingsvrijheid. Katten van dit ras kunnen dan ook prima klimmen en jagen.

  Rasbeschrijving

Dit ras is middelgroot tot groot en het kan wel twee tot drie jaar duren voordat de kat volledig is uitgegroeid.

Lichaam: een gespierd lichaam dat op middelhoge poten staat, de achterpoten zijn altijd langer dan de voorpoten. De voetjes zijn rond en groot.

Staart: het liefst een recht staartje dat tot halverwege de hak reikt, maar het mag ook licht gebogen zijn. De lengte en de vorm zijn vrij variabel, van vrijwel compleet afwezig tot een bijna halve staart met meerdere knikken.

Vacht: de weersbestendige dubbele vacht kan zowel halflangharig als kortharig zijn.

  Karakter

American Bobtails zijn normaal gesproken zeer gesteld op hun huisgenoten, maar ten opzichte van vreemden kunnen ze zich wat terughoudend opstellen. Ze voelen zich prettig in het gezelschap van andere katten en ook de omgang met honden is goed. De meeste American Bobtails zijn graag in de buurt van hun huisgenoten en kunnen er niet goed tegen om langere tijd alleen te zitten.

  Verzorging

Beide haarvarieteiten van dit ras zijn eenvoudig te verzorgen. Het is voldoende om de kat regelmatig te borstelen en daarna de vacht lichtjes door te kammen met een grove kam. Tijdens de rui kan een rubberen borstel of massagehandschoen dienst doen om de dode en losse haren te verwijderen, maar wees hiermee voorzichtig omdat u hiermee ook de vacht zou kunnen beschadigen.

 

(Bron: www.dieren-rassen.nl)

Omhoog