ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.390.500 bezoekers 209 leden Log in

pinguins algemeen


 

Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geupdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wordt dat wel en is uitgebreider. Daarnaast is het voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op Het DierenRijk .nl

 

 

 

 

Pinguins algemeen

Pinguïns hebben zich perfect aangepast aan hun leven in het water. Hun vleugels hebben zich ontwikkeld tot krachtige roeren waarmee ze goed kunnen sturen. De veren zijn klein en liggen als schubben over elkaar heen. Onder de huid hebben pinguïns een dikke vetlaag, deze beschermt het dier tegen kou en dient tegelijkertijd als voedselopslagplaats.

Pinguïns leven op het zuidelijk halfrond in de kustgebieden van de oceanen. In de broedtijd gaan ze aan land en vormen daar kolonies. Ze blijven trouw aan één bepaalde plaats en onderwerpen zich in de groep aan een bepaalde rangorde. Zodra de jongen groter zijn gaan ze naar een soort crêche, vaak met honderden tegelijk. Op deze manier zijn ze goedbeschermd tegen vijanden en in de koude gebieden ook tegen de kou.

De grotere pinguïnsoorten leggen maar één ei. Dit verbergen ze gedurende meerdere weken in een huidplooi die boven op de voeten ligt. Zo blijft het ei lekker warm. In die tijd nemen ze meestal geen voedsel tot zich.

De kleinere pinguïnsoorten leggen twee eieren in een kuil in de grond en ze broeden daar 5-6 weken op. Na het broeden en nadat ze de jongen hebben grootgebracht keren ze weer terug naar zee. Ze eten uit kleine vissen, kreeften en inktvissen.

Omhoog