ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.385.575 bezoekers 209 leden Log in

mezenAlles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wel en is uitgebreider. Daarnaast is de nieuwe website ook voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op Het DierenRijk .nl

 

 

 

 

 

 

Mezen

 

De mees behoort tot de zangvogels. Hij komt in bossen, parken en tuinen voor. Bijna op ieder continent is er wel een soort te vinden.

Enkele soorten zoals de pimpelmees en de koolmees hebben een voorkeur voor loofbossen, de zwarte mees en de kuifmees hebben een voorkeur voor naaldbossen.

Het menu bestaat over het algemeen uit kleine insecten, insectenlarven en eitjes, in de winter ook zaden.

Mezen bouwen hun nesten graag in boomholten en muurspleten. Ze willen ook wel in nestkastjes nestelen. Hier broeden ze meestal tweemaal per jaar. Het legsel bestaat uit een groot aantal eieren, soms wel 14 stuks.

Het bebroeden van de eieren is normaal gesproken een taak van het vrouwtje. Als ze de jonge vogels voeren lijken de ouders onvermoeibaar.

Mezen hebben veel vijanden onder de vogels en zoogdieren. In strenge winters neemt de populatie vaak ook aanzienlijk af. Deze sierlijke vogels zijn bij de mens zeer geliefd. Ze eten veel schadelijk ongedierte in de tuin.

Door hun levendige karakter en hun voortdurend getjilp lijken ze altijd vrolijk te zijn.

De mezen die bij ons het meest bekend zijn, zijn de koolmees, de pimpelmees en de kuifmees.

Geluiden:

Koolmees,    Pimpelmees,    Glanskopmees,     Kuifmees

 

Omhoog