ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.390.502 bezoekers 209 leden Log in

hamsters: aanschaf


 

Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.allesoverdieren.nl.tt

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wel, die informatie is ook uitgebreider. Daarnaast is die site voorzien van mooier beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze informatie op te zoeken op de nieuwe site.

 

Klik hier om naar het onderdeel World's Nature te gaan.

Klik hier om naar het onderdeel Petworld te gaan.

 

 

 

Hamsters: Aanschaf

de

Het is verstandig om voor dat je een hamster koopt alle benodigde spullen te hebben aangeschaft, naast de hok of kooi heb je het volgende nodig:

Een huisje:

Een hamster heeft een slaaphuisje nodig. Je kan een huisje kopen in de dierenwinkel (die zijn dan bijv. van hout of kunststof) of je kunt ook een omgekeerde bloempot gebruiken waar een gat in zit. Let er wel op dat er geen scherpe randen aan zitten. 

Strooisel:

Het beste wat je kan gebruiken als bodembedekking is speciaal strooisel voor knaagdieren dat je in de dierenwinkel kan kopen. Zand, kattenbakvulling en aarde zijn niet geschikt als bodembedekking. Je kan evt. aarde gebruiken, maar dan moet je het eerst een uur lang verhitten op 180 graden.

een

 Een drinkflesje &  voerbakje:

Koop het drinkflesje (soort drinkautomaat) in de dierenwinkel. Het kan aan de tralies worden bevestigd en is erg handig. Ik raad je aan om het water niet in een schaaltje te doen, vaak komt er dan allerlei viezigheid in (zoals strooisel etc.) waardoor het water vervuild wordt.
Het voerbakje moest stevig zijn (het mag niet omvallen) en natuurlijk moet het makkelijk schoon te maken zijn. Ook een goed voerbakje kan je in een dierenwinkel kopen.

 Nestmateriaal:

Het nestmateriaal zorgt dat het in het huisje warm is. Als nestmateriaal kan je hooi, stro, stukjes schone lapjes textiel of speciaal nestmateriaal dat je in de dierenwinkel kan kopen gebruiken.

 Een knaagsteen:

Een knaagsteen zorgt ervoor dat de tanden genoeg afslijten, want de tanden groeien de hele tijd door. Wil je echter geen knaagsteen, zorg er dan voor dat er genoeg hard voedsel in de kooi ligt. Niet alle hamsters knagen op een knaagsteen, je moet het gewoon een keertje proberen.

 

(Bron: www.dehamster.nl)

Omhoog