ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.390.502 bezoekers 209 leden Log in

vissen: indische glasmeerval


Aquarium vissen:

De indische glasmeerval

De Indische glasmeerval is een visje waar je dwars door heen kijkt, de ruggengraat, bloedvaten en graten kan je zo in het lichaam zien zitten. Het visje heeft een gelige kleur, maar bij bepaalde lichtinval kan het alle kleuren van de regenboog tonen.

De Indische glasmeerval komt oorspronkelijk uit het verre oosten. Net als veel andere aquarium vissen leven ze in scholen. De rangvolgorde in de scholen is opmerkelijk, de wisselen telkens van rang. De ideale leefomgeving voor deze vissen is niet te veel belicht, ze houden van schaduw. Daarnaast vinden ze het lekker om tegen de stroming in te zwemmen, dit doen ze als school in kop-staart houding.

Het zijn drukke visjes die uren lang onrustig heen en weer kunnen zwemmen, echter doen ze in tegenstelling tot andere meervallen geen vlieg kwaad en laten ze de vissen van een andere soort met rust. Het visje kan zo`n 10 cm. lang worden.

Kortom de Indische glasmeerval is een leuk visje voor in een wat groter aquarium met een goede pomp en genoeg beschutting. De aanwezigheid van andere vissen is geen enkel probleem.

(Bron Foto: www.aquariana.be)

Omhoog