ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.390.496 bezoekers 209 leden Log in

vissen: vuurneon


Aquarium vissen: De vuurneon

De vuurneon is een prachtig, kleinblijvend, visje. Het is gedeeltelijk doorzichtig met een horizontale lichtgevende rode streep. De vintoppen zijn vis tot ijsblauw.

De verzorging is erg makkelijk, het zijn zeer sterke visjes die bijna alles eten. Hun voorkeur gaat echter uit naar muggenlarven, hoewel gewoon vissenvoer helemaal geen probleem is.

De vuurneon kan het beste worden gehouden in een schooltje van 10 à 15 vissen, afhankelijk van de grootte van het aquarium. Een vuurneon is net als alle andere neons een groepsvis die graag in schooltjes rond zwemt. Ze geven de voorkeur aan een niet te veel verlicht aquarium met een donkere bodem, drijfplanten worden zeer op prijs gesteld. De watertempratuur moet tussen de 20 en de 24 graden Celcius liggen.

Als u een kleiner aquarium heeft waar dus maar zo`n 15 visjes in passen is het begrijpelijk dat u niet alleen een soort neons neemt, om wat meer kleur in de bak te hebben kunt u er ook voor kiezen om verschillende soorten neons te kiezen, minimaal 4 vissen per soort. Ook dan zullen ze met zijn allen in een schooltje gaan zwemmen.

(Bron Foto: www.aquariana.be)

Omhoog