ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.390.530 bezoekers 209 leden Log in

papagaaivis


 

 

Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wordt dat wel en is uitgebreider. Daarnaast is het voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op Het DierenRijk .nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Papagaaivissen zijn vissen met een bek die op een snavel lijkt. Ze kunnen een meter lang worden en zijn opvallend gekleurd. Ze eten koraal, delen koraal die niet verteerbaar zijn dwarrelen als koraalzand naar de bodem. Hierdoor ontstaan ook de witte stranden.

Snachts slaapt de papagaaivis. Om zich dan te beschermen hebben ze een hele speciale manier, ze maken met een bepaalde klier een soort slijm waarmee ze een cocon vormen. De concon is doorzichtig maar zorgt ervoor dat zeeroofdieren de geur van de vis niet opvangen. Opmerkelijk is dat Volwassen vissen deze methode niet meer gebruiken.

 

 papagaaivis verschillende stadia waarin ze van kleur veranderen en ook van geslacht. Ze worden als vrouwtje geboren en worden later man. Als ze nog ouder zijn krijgen ze in plaats van 1 meerdere vrouwtjes.

Omhoog