ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.391.233 bezoekers 209 leden Log in

wandelende takken


De verzorging van wandelende takken in het kort

-eten: klimop, liguster, braam, roos, seringen, eikenblad

-op de bodem: potgrond (niet verversen), zand, schelpenzand, schelpen

-Regelmatig benevelen met een plantenspuit

-Verschonen: de bak moet iedere week of om de week verschoond worden.

 

VET GETYPT: AANGERADEN , HET BESTE.

 

Het houden van.... wandelendetakken

Wandelende takken zijn dieren die oorspronkelijk uit de tropen komen. Ze worden afhankelijk van het soort ongeveer 10 á 15 cm. lang en 1,5 jaar oud. De mannetjes hebben meestal vleugeltjes, maar maar 1 op de 1000 wandelendetakken is een mannetje! Wandelendetakken vrouwtjes kunnen zich zelf dan ook bevruchten, maar dan komen er geen mannetjes uit de eitjes.

 

Vooral vroeger werd de wandelendetak veel als huisdier gehouden. 

Een wandelende tak kan je houden in een terrarium, maar in een appelmoespot met gaatjes in het deksel kan het ook. Wandelendetakken lusten graag rozen bladeren, klimop bladeren, sering bladeren en liguster. Op de bodem van de bak voor de takken moet je potgrond doen, schelpenzand kan ook, maar dat is droger en dan komen de eitjes meestal niet uit. De bak moet regelmatig met een plantenspuit worden beneveld, en hij moet maximaal om de week worden verschoond (iedere week is aangeraden). Wekelijks vers eten is vereist.

wandelende takken vervellen vanaf de geboorte 5 á 6 keer, je vindt dan de velletjes dan op de bodem van je bak, deze zijn wit. Als de takken na ongeveer een half jaar oud zijn zijn ze volwassen en gaan ze eitjes leggen, dit zijn er meestal 2 à 3 per nacht, wandelende takken zijn namelijk nachtdieren. Na 1 maand kunnen de eitjes al uitkomen,  de eitjes zijn bruine ovale bolletjes met een lichter dopje erop, dit duwen de jongen er bij de geboorte eraf.

 

 

tekst; ivan

© op deze rubriek rust een copyright.

Omhoog