ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.390.567 bezoekers 209 leden Log in

honden algemeen: jeuk


Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

Van deze pagina is een verbeterde en uitgebreide versie te vinden op de nieuwe site. Klik hier om naar Het DierenRijk .nl te gaan.

 

 

 

Honden: jeuk

Een hond kan op vele manieren duidelijk maken dat hij jeuk heeft, het ritmisch tikken van de staart tot het met doffe klappen de elleboog op de vloer laten slaan. Kijk altijd even waarom een hond iets doet, eindeloos krabben kan de huid geiriteerd maken.

Honden hebben van nature meer last van jeuk dan mensen. Reden van krabben kunnen bijvoorbeeld zijn dat ze last hebben van vlooien, mijten, allgerieën, een droge huid of vieze vacht. De beste manier om de jeuk te bestrijden is de oorzaak te vinden, en die vervolgens te verhelpen.

***Begin met een bad

Als u uw hond niet regelmatig (1 keer per maand) in bad doet zullen vuil, vet en andere viesigheid in de vacht blijven zitten. Dit kan enorme jeuk veroorzaken.

Gebruik voor de hond nooit mensen champoo, hier krijgen ze door het uitdrogen van de huid veel meer jeuk van.

Om het bad een nog betere functie te geven tegen de jeuk kunt u zemelen aan het badwater toevoegen, bijvoorbeeld Aveeno. Laat uw hond dan 5 tot 10 minuten in het water weken.

***Bestrijd vlooien

Gebruik voor honden praktisch altijd vlooien middel, anti-vlooien champoo, vlooien poeder of spray.

Om de jeuk tijdelijk te verlichten kunt u de hond in een koel bad stoppen.

***Geef bij een allergie vetzuren

Als de oorzaak van de jeuk allergie is kunnen supplementen met vetzuren uitkomst bieden. Deze zijn verkrijgbaar bij reform-winkel en dierenarts, vraag uw dierenarts om de juiste dosering. Na ongeveer 6 weken zal het resultaat zichtbaar zijn.

***Antihistaminica

Jeuk als gevolg van een allergie kan vaak gestopt worden met antihistaminica als Benadryl. Vraag de dierenarts om de juiste dosering. Zo`n 6 mg. per kilo lichaamsgewicht is normaal.

Omhoog