ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.391.233 bezoekers 209 leden Log in

toekans


Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wel en is uitgebreider. Daarnaast is de nieuwe website ook voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op Het DierenRijk .nl

 

 

 

 

 

 

 

De toekan

Toekans komen in vele delen van Zuid-Amerika voor, voornamelijk in het tropisch regenwoud.

Toekans vallen het meest om door hun fel gekleurde snavel, die praktisch altijd geel bevat. Naast geel komen ook kleuren als oranje en blauw veel voor. De snavel van de reuzentoekan, ook wel Tocotoekan genoemd, kan wel 23cm. lang worden, bij de meeste soorten is dit 15 à 20cm. De bovensnavel heeft een iets gebogen punt waarmee hij zijn voedsel vast kan houden.

Toekans hebben een stevige lange tong die wel 15cm. lang kan worden! De tong is aan de randen wat getand met naar de punt toe steeds groter wordende schuine inkepingen. De punt bestaat zo uit borstel-vormige uitsteeksels.

De poten zijn fors en hebben 4 tenen, twee naar voren en twee naar achteren. De staart bestaat uit 10 korte staartpennen, ook alle andere vleugels zijn kort en rond.

De toekan eet vooral vruchten die ze met hun snavel uit bomen en struiken plukken. Alleen jongen toekans eten levend voedsel.

Bij de geboorte zijn de jongen nog helemaal roze, kaal en blind. Na zo`n 20 à 24 dagen gaan de oogjes open, na 44 tot 50 dagen vliegen de jongen uit. De snavel van de jongen is dan nog vrij kort en flets. De jongen eten in het begin nog levend voedsel, pas zodra ze geheel zelfstandig zijn worden ze vegetarisch.

Omhoog