ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.391.097 bezoekers 209 leden Log in

meervallenAlles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wel en is uitgebreider. Daarnaast is de nieuwe website ook voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op Het DierenRijk .nl

 

 

 

 

 

 

Meervallen

Er zijn ruim 2000 verschillende soorten meervallen. Ze hebben allemaal een brede bek met lange baarddraden, soort snorharen. Hun huid heeft geen schubben maar sommige soorten hebben wel beenplaten. Meervallen zij allemaal roofvissen. Er zijn enkele soorten die stroomschokken van ongeveer 100 volt kunnen produceren. Hiermee kunnen ze hun prooi verlammen.

De grootte van de meervallen varieert van enkele centimeters grote aquariumvisjes tot soorten die vijf meter lang en 300 kilo zwaar kunnen worden.

De paaitijd van de meervallen begint vroeg in de zomer. Het mannetje graaft een kuiltje in de rivierbedding waarin het vrouwtje haar eitjes kan afzetten. Het mannetje bewaakt de eitjes tot ze uitkomen. Tot ze volgroeid zijn leven de jongen van plankton.

Foto: www.aqariana.be

Omhoog