ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.390.530 bezoekers 209 leden Log in

honden (medisch): urineweginfectie


Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

Van deze pagina is een verbeterde en uitgebreide versie te vinden op de nieuwe site. Klik hier om naar Het DierenRijk .nl te gaan.

 

 

 

 

Urineweginfectie, of niet?

Moet uw hond steeds vaker uit, en plats hij of zij misschien wel in huis? Waarschijnlijk heeft de hond een urinewegontsteking. Elke hond kan dit krijgen, hoewel teefjes er gevoeliger voor zijn dan de reutjes. Verlies zeker niet uw gedult, de hond kan er niets aan doen en kan zijn plas niet lang op houden.

Deze ontstekingen worden meestal behandelt met antibiotica. De infectie kan enorm verergeren als u te lang met de behandeling wacht, of het te laat opmerkt. Hieronder staan enkele symptomen die wijzen op een ontsteking;

-Moeizaam plassen

Een hond die last heeft van een urineweginfectie heeft vaak erge plasdrang, ook al is de blaas leeg. Het plassen zal langer duren dan gewoonlijk en de hond moet zich erg inspannen.

-Pijn bij het plassen

De hond kan pijn hebben bij het plassen, dit kan worden ge-uit door piepen, janken of gedrag wat de hond normaal niet vertoond.

-Donkere urine of bloed in de urine

Bij honden met een urinewegontsteking zit er vaak bloed in de urine, waardoor de plas een rode of roestige kleur kan krijgen. De urine ruikt extreem vies en / of sterk. U kunt dit cotroleren door de hond op een doekje of papiertje te laten plassen.

Wat te doen als de hond een urineweginfectie heeft?

Ga als u vermoed dat de hond een infectie heeft altijd naar de dierenarts. Als het inderdaad een infectie is zal deze waarschijnlijk antibiotica voorschrijven. Na ongeveer een week zal de hond genezen zijn. Tot die tijd kunt u uw hond een het beetje gemakkelijker maken;

-Geef voldoende gelegenheid om te plassen

Het is belangrijk dat de hond elke keer als hij moet naar buiten kan. Schakel zo nodig iemand in om hem (of haar) als je een paar uur weg bent uit te laten. Op deze manier heeft uw hond minder last en worden er door het plassen mer bacterien geloost zodat de infectie eerder over is.

-Lekker veel naar buiten

Neem uw hond vaker mee uit wandelen, en moedig hem aan om vaak te plassen.

-Geef citrussap

Sap van citrusvruchten maakt de urine zuurder zodat het aantal bacterien in de urine afneemt en de hond minder klachten krijgt. Meng een kopje sap door zijn ontbijt, of laat het hem puur drinken, hoewel die dat waarschijnlijk niet doet.

-Geef meer water

Moedig uw hond aan om meer te drinken, zodat hij vaker moet plassen. te veel te gelijk hoeft niet, verspreid is beter.

Omhoog