ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.391.130 bezoekers 209 leden Log in

apen: doodshoofd aapje


 

Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wordt dat wel en is uitgebreider. Daarnaast is het voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op de nieuwe site.

 

 

 

 

 

Het doodshoofd aapje

Het doodshoofd aapje leeft langs de bosrijke rivier oevers in Midden- en Zuidamerika. Ze worden ongeveer 25 cm. lang. De staart die twee keer de totale lichaamslengte kan zijn helpt bij het klimmen, of het vasthouden aan takken.

Doodshoofd aapjes leven in groepen van die varrieren van 8 tot soms wel 200 dieren! De grootte van de groep hangt samen met de hoeveelheid voedsel in een gebied. De vrouwtjes bepalen de activiteiten in de groep, de mannetjes bemoeien zich er niet mee.

Het doodshoofd aapje eet voornamelijk vruchten en insecten, maar ook eieren en jonge vogels. Door hun gewicht (1 pond) kunnen ze zelfs op de dunne takje of twijgen komen om voedsel te zoeken.

Deze apen soort heeft erg veel vijanden, ocelotten, marters, arenden en boa's. Vooral 's nachts zijn ze kwetsbaar. De hele groep slaapt dicht tegen elkaar gelegen op een tak. Hierbij slaan ze staarten over elkaar heen. Op deze manier wordt bij onraad de hele groep razendsnel gewaarschuwd

Omhoog