ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.390.530 bezoekers 209 leden Log in

Konijnen: snoepgoed


 

Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wel en is uitgebreider. Daarnaast is de nieuwe website ook voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op Het DierenRijk .nl

 

 

 

 

 

 

 Konijnen: snoepgoed

 

In de winkel zijn diverse soorten snoepgoed voor konijnen te krijgen, van likstenen tot joghert snoepjes. Deze twee zijn echter voorbeelden van slechte snoep. Van zoutlikstenen kan een konijn nier problemen krijgen, met in het ergste geval een dodelijke afloop. Van joghert snoepjes die sinds een jaar op de markt zijn wordt een konijn alleen maar heel dik, ook dat kan echter dodelijke gevolgen hebben.

Iets minder schadelijke snoepsoorten zijn knabbeltjes die in vele soorten en maten verkrijgbaar zijn. Ook deze maken konijnen dik. In sommige knabbeltjes zit zout, `s zomers is dit wel goed, maar `s winters is af te raden ze te geven. Dit komt door dat het konijn meer gaat drinken, dat is `s zomers niet verkeerd, maar te veel zout kan ook de nieren aantasten, dat risico loop je vooral als je het konijn het hele jaar door snoepjes met zout geeft.

Naast al dat snoep speciaal voor konijnen kan je het konijn ook ongebrande en ongevette pinda`s geven, de meeste konijnen zijn er dol op, maar ook hier worden ze weer dik van.

Dan kan je het konijn natuurlijk ook groenvoer geven, dit is gezonder en de meeste konijnen vinden het net zo lekker of zelfs lekkerder. Je kan tomaat, druif, mandarijn en nog veel meer geven op het gebied van groente en fruit, daarnaast mag je je konijn natuurlijk ook nog andere planten voeren, meer hier over vind je in de (giftige) plantenlijst.

 

»»»© Alles over dieren«««