ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.348.755 bezoekers 209 leden Log in

wrattenzwijn


 

Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wordt dat wel en is uitgebreider. Daarnaast is het voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op de nieuwe site.

 

 

 

 

 

Wrattenzwijn

Wrattenzwijnen, die in Afrika leven, behoren tot de meest plompe en lelijke soorten varkens.

Ze hebben een cilindervormig lichaam, dat op de rug een beetje doorzakt. Het is bedekt met dik borstelig haar. In de nek en op de rug hebben ze manen, soms hebben de dieren zelfs witachtige bakkebaarden. De maximaal 50 cm lange staart heeft aan het uiteinde een pluim.

Aan de zijkant van de kop bevinden zich een soort wratten, hieraan heeft het dier uitteraard zijn naam te danken. Het wrattenzwijn heeft twee sterke slagtanden deze hebben zich uit de hoektanden ontwikkeld.

Van 's avonds tot 's ochtends is het wrattenzwijn onderweg, hij is altijd op zoek naar voedsel. Hij eet naast gras en vruchten ook knollen en wortels. In tijden van grote droogte wroet hij deze met zijn slagtanden uit de bodem. 's Nachts en op het heetst van de dag trekt hij zich in ondergrondse holen terug om uit te rusten.

Wrattenzwijnen wentelen zich graag in het water of in modder. Daarom moet hun territorium, dat ze met meerdere familiegroepen delen, ook in de nabijheid van water zijn. Dit water is tegelijk ook de drinkplaats van de dieren.

De paring vindt meestal tijdens de regentijd plaats. Na ongeveer 170 dagen worden er twee tot vier frislingen (jongen) geboren. Deze worden ongeveer 4 maanden lang gezoogd.

Omhoog