ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.391.097 bezoekers 209 leden Log in

konijnen: probleem oplosser


Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wel en is uitgebreider. Daarnaast is de nieuwe website ook voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op Het DierenRijk .nl

 

 

 

 

 

 

 Konijnen: Probleem oplosser

Ondanks dat ieder konijn weer anders is zijn veel problemen in het algemeen het zelfde op te lossen. Heeft u na het lezen van deze rubriek nog vragen of weet u een oplossing voor een ander probleem? mail het me dan op allesoverdieren@zeelandnet.nl !

Aanvallen.

Sommige konijnen vallen je als je ze in het hok aait bij het minste of geringste aan, helaas is dit vaak het instinct, maar meestal is het konijn ook sacherijnig en daar valt wel iets tegen te doen, namelijk speelgoed!

Slopen.

Een deel van alle konijnen sloopt alles wat los zit en het liefst ook alles vast zit. Meestal is dit ook weer uit verveling, of het gebrek aan knaag mogelijkheden, hier over vind je meer informatie in de rubriek speelgoed.

Straffen.

Veel mensen weten niet hoe je een konijn moet straffen, maar dat is heel simpel, pak het net als een hond of kan in het nekvel.

Niet eten.

Hoeveel een konijn eet is heel verschillend, het ene konijn zal een halve kilo per dag op kunnen, en een andere een etensbakje per week. Het maakt eigenlijk niets uit, zolang het konijn ook maar hooi kan eten. Maar als een konijn helemaal niets meer gaat eten moet je direct naar de dierenarts, 48 uur zonder eten of hooi overleeft een konijn vaak niet! Als het niet eet is het overigens ook vaak ziek.

Niet drinken.

Een konijn drinkt meestal ieder uur, of eens in de vier uur veel. Ook bij drinken maakt hety praktisch niet uit hoeveel een konijn drinkt, als het maar drinkt. Zo niet ga dan direct naar de dierenarts, en geef zonodig het konijn met een puitje drinken de mond. 24 uur geen drinken is dodelijk.

Pijn.

Als een konijn pijn heeft omdat hij bijv. met zijn poot ergens klem zit piept of gilt het, maar als het ziek is kan het ook een heel ander beeld geven, namelijk staren, zieke konijnen die staren hebben pijn, gezonde konijnen die staren hebben gewoonlijk geen pijn.

Buiten in de winter en zomer.

Een konijn dat altijd buiten zit kan je bij 5 graden vorst makkelijk buiten laten, indien het hok wel goed beschut staat en goed gevuld is met stro. Als het echt koud wordt is het aan te raden om het konijn in een schuur of garage te zetten waar de tepratuur niet te hoog of te laag is, bij een te hoge tempratuur kan het konijn pas naar buiten als het weer lente is.

Warmte is echter een groter probleem, zet het hok bij tempraturen van boven de 20 graden celcius in de zon in de  schaduw, maak als het warmer wordt het hok regelmatig van buiten nat met koud water. Als de tempraturen boven de 30 graden stijgen, zet dan het konijn binnen.

 

 

 

Omhoog