ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.391.097 bezoekers 209 leden Log in

pelsrob


 

 

Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wordt dat wel en is uitgebreider. Daarnaast is het voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op Het DierenRijk .nl

 

 

 

 

 

 

 

Antarctische pelsrob

De Antarctische pelsrob (Arctocephalus gazella) is een oorrob (familie van de zeehond). In tegenstelling tot andere robben, kunnen zij zich zeer snel voortbewegen op het ijs. Dat hebben deze robben te danken aan hun sterk ontwikkelde achterste ledematen waarop ze steunen om vooruit te komen. Het mannetje is gemiddeld 2 meter lang en tussen de 125 en 200 kilogram zwaar. De vrouwtjes zijn kleiner. Pelsrobben eten krill, vis en pijlinktvis en komen voornamelijk voor op de subantarctische eilanden.


src=http://mediatheek.thinkquest.nl/~lla171/images/1pixel.gif

De mannetjes houden zich onder andere bezig met het verdedigen van hun territorium. Ze bedreigen andere mannetjes met een hoog gejank. Soms kan het er hard aan toe gaan. Vechtende mannetjes slaan naar elkaar met hun scherpe slagtanden.

Omhoog