ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.390.506 bezoekers 209 leden Log in

hyena`s


 

Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.allesoverdieren.nl.tt

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wel, die informatie is ook uitgebreider. Daarnaast is die site voorzien van mooier beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze informatie op te zoeken op de nieuwe site.

 

Klik hier om naar het onderdeel World's Nature te gaan.

Klik hier om naar het onderdeel Petworld te gaan.

 

 

 

Hyena

Hyena's leven in Zuidwest-Azië en in Afrika. Ze behoren tot de familie van de katten.

Hyena's hebben een grote kop en een bijzonder krachtig gebit. Daarmee kunnen ze zelfs grote beenderen verbrijzelen.

Hun voorpoten zijn langer dan hun achterpoten, hierdoor loopt de rug enigszins schuin af. Ze kunnen niet snel lopen en goed springen.

Terwijl men vroeger geloofde, dat hyena's vooral aas en zieke dieren eten, heeft men inmiddels ontdekt dat de grotere soorten, zoals de gevlekte hyena in grote groepen op antilopen en zebra`s jagen. Deze worden met een beet in het been ten val gebracht.

Hyena's jagen meestal in de vroege ochtend. Wanneer ze hun prooi hebben overweldigd en gedood weerklinkt hun bekende gehuil en gelach.

De grootste hyenasoort is de gevlekte hyena. Deze wordt ongeveer 1,60 meter lang en 80 kilo zwaar. Hun roedels van maximaal 100 dieren zijn meestal in open gebied te vinden. Ze markeren de grenzen van hun territorium met urine en afscheiding uit hun klieren.

De jongen komen in een ondergronds hol ter wereld. Ze worden ruim een jaar lang gezoogd. Daarna kunnen ze met de roedel mee op jacht.

Een andere soort hyena is de gestreepte hyena. Deze wordt maar één meter lang hij komt voor in Afrika en Azië. Hij eet gewoonlijk aas of kleinere dieren zoals schapen en geiten.

In Zuid-Afrika leeft een zeldzame soort, de bruine hyena of strandwolf. Hij eet vooral kadavers, vogels, hoenders, maar ook mosselen en vissen. Deze hyena behoort tot de bedreigde diersoorten.

Omhoog