ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.391.130 bezoekers 209 leden Log in

giraffe


 

 

Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wordt dat wel en is uitgebreider. Daarnaast is het voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op de nieuwe site.

 

 

 

 

 

 

Giraffe

 

De giraffe leeft op de savannen ten zuiden van de Sahara in Afrika. Hij kan rond de 6 meter lang worden, de hoogte van de schouder is meestal ongeveer 3 meter.

Giraffen hebben afhankelijk van de soort, twee tot vijf met huid bedekte benige uitsteeksels op hun voorhoofd. De kleur van hun huid is afhankelijk van het gebied waarin ze voorkomen, de huid is of helemaal licht of helemaal donker met donkere vlekken. Bij sommige soorten ontbreken de vlekken volledig. De ongeveer 1 meter lange staart heeft aan het uiteinde een bosje haar, de pluim.

Giraffen leven meestal in kleine groepen van 6 tot 10 dieren, soms leven ze ook in kudden. Elke groep bestaat uit vrouwtjes en jongen en een mannelijke leider.

Het hoofdvoedsel van de giraffen bestaat uit bladeren, knoppen en vruchten die ze uit de kruinen van de bomen halen. Drinken gaat altijd heel moeilijk. Omdat ze zulke lange voorpoten hebben, ze zijn zelfs nog langer zijn dan de hals, moeten ze deze heel wijd uit elkaar spreiden omdat ze anders niet met de kop bij het water kunnen komen. Giraffen eten vooral vroeg in de ochtend en in de namiddag. `s Middags en `s nachts slapen ze, liggend of staand.

Giraffevrouwtjes brengen na een draagtijd van 400 tot 460 dagen een jong ter wereld. De geboorte vindt altijd bij zonsopgang plaats! De jongen worden een jaar lang gezoogd. Ze zijn bij hun geboorte al 1,50 meter groot. Ze zijn pas volwassen als ze 10 jaar oud zijn

Omhoog