ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.388.607 bezoekers 209 leden Log in

fretten: huisdieren en kinderen


 Fretten in huis 2

De fret en andere huisdieren

Zoals gezegd, is de fret een roofdier en dat gaat dus niet samen met knaagdieren. Knaagdieren worden vaak al paranoia van de geur van de fret en als de fret de kans krijgt, zal hij hat knaagdier zeker vangen en dood bijten. Puur uit instinct, want waarschijnlijk doet hij er daarna verder niets mee.

Zelf hebben wij een kat en dat gaat op zich prima. Ze zijn geen vrienden van elkaar, maar ze gedogen elkaar. De kat heeft haar eigen kattenbak, waar de fretten niet bij kunnen komen en ook heeft ze wat hoge slaapplaatsen gecreerd waardoor ze ongestoord kan wegdromen. Soms kunnen katten juist heel goed met de fretten opschieten en slapen ze zelfs samen, maar dat gaat bij ons dus niet. Ze gaan hun eigen weg. Wij hebben zelf geen hond, maar ik kan me voorstellen dat het zowel aan de fret als de hond zal liggen of het klikt. Onze Monster heeft wel eens een hond in zijn neus gebeten, dt klikte dus duidelijk niet...

De fret en kinderen

Of fretten goed overweg kunnen met babietjes, heb ik nog niet uitgeprobeerd, maar in principe is dit goed gescheiden te houden. Op tijden dat de baby slaapt, kunnen de fretten rondrennen en is de baby wakker, dan zijn de fretten in de kooi.

Een fret is niet echt een huisdier voor een jong kind, de ouders moeten er zelf ook voor 100% achterstaan. Het vergt namelijk nogal wat aanpassingen in huis  en een fret op de slaapkamer is niet echt een optie. Je hebt altijd een kattebak waar de fret zijn behoefte op doet en dat ga je ruiken. Ook zullen fretten het laten merken als ze eruit willen, ook al is dat midden in de nacht! Niet echt goed voor de nachtrust dus. Ook zijn er best wat kosten aan een fret verbonden, denk maar eens aan castratie / sterilisatie, entingen, frettenvoer, kattengrit. Dat kan een kind niet zelf betalen en zullen de ouders dus zeker bij moeten springen.

 

(Bron:  http://home.planet.nl/~veldh211/index.html)

 

Omhoog