ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.391.103 bezoekers 209 leden Log in

corydoras: huisdier


Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.hetdierenrijk.nl

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wel, die informatie is ook uitgebreider. Daarnaast is die site voorzien van mooier beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze informatie op te zoeken op de nieuwe site.

 

 

 

 

Corydoras trilineatus

Van de 140 bekende soorten die in de natuur op wetenschappelijke basis werden gedetermineerd, zijn er slechts een 30-tal soorten die in de handel worden aangeboden. 

 

Van deze blijven er dan nog slechts een tiental over die regelmatig verkrijgbaar zijn. Het is een vissoort die nagenoeg in elk rivierenstelsel van het Zuid-Amerikaanse continent te vinden is. Ik heb het dan wel niet alleen over de Corydoras trilineatus maar over de volledige Corydorasfamilie. In bepaalde stroomgebieden van de Amazone vindt men, afhankelijk van de plaats, slechts enkele soorten bij elkaar; zoekt men verder in bijvoorbeeld een zijtak van dezelfde rivier, dan kan men stuiten op andere soorten.  Het zijn bodembewoners die vooral bij valavond en 's nachts actief zijn. Het is dus zaak om deze vissen te vangen met een aangepast net gedurende deze periode. Overdag gaan ze zich hoofdzakelijk ophouden in snelstromend water. Je moet nu niet gaan denken dat, ondanks hun gedrongen lichaam, deze corydorassen zich niet snel in het water kunnen bewegen.

Merken zij gevaar op, dan gaan zij als een pijl uit een boog stroomopwaarts wegvluchten van hun predatoren, om dan na enkele seconden, als het gevaar geweken is, terug te keren naar hun oorspronkelijke standplaats. Corydorassoorten hebben een groot verspreidingsgebied van Trinidad tot Argentinië, maar de dichtste populatie vinden wij terug in het Amazonebekken. Deze visjes zijn heel gemakkelijk te houden. Voor eender welke soort  zijn de waterwaarden dezelfde: temperatuur die ligt tussen de 22 à 26°C, de hardheid tussen de 2 en 25°dGH, bij een pH  van 6 à 8. U ziet, u hebt heel wat marge.Omdat wij natuurlijk in ons aquarium ook vissen houden die de middelste en bovenste waterlagen bevolken, en over het algemeen uit dezelfde biotoop komen van het Amazonebekken waarvan het water een zacht en zuur karakter heeft, zullen wij ons aquariumwater in die zin ook wat moeten bijregelen.

Omhoog