ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.391.233 bezoekers 209 leden Log in

hamsters: benodigdheden


 

Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.allesoverdieren.nl.tt

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wel, die informatie is ook uitgebreider. Daarnaast is die site voorzien van mooier beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze informatie op te zoeken op de nieuwe site.

 

Klik hier om naar het onderdeel World's Nature te gaan.

Klik hier om naar het onderdeel Petworld te gaan.

 

 

 

 Hamsters: benodigdheden

Voordat je een hamster aanschaft moet je bepaalde spullen in huis hebben, als je het later nog moet doen zal dat problemen kunnen geven omdat een tijdelijk verblijf zoals een doos of zo niet hamsterproof is... en zie dan je hamster maar weer eens te vinden.

Het huisje:

Allereerst heb je een slaaphuisje nodig dat de hamster waarschijnlijk ook als voedselopslag zal gebruiken. Het handigste is om er een te nemen met een dakje dat open kan, dan kan je kijken of alles goed gaat en of er geen voer ligt te rotten zonder het nestje kapot te maken.

Het strooisel:

Het beste wat je kan gebruiken als bodembedekking is speciaal strooisel voor knaagdieren dat je in de dierenwinkel kan kopen. Zand, kattenbakvulling en aarde zijn niet geschikt als bodembedekking. Je kan evt. aarde gebruiken, maar dan moet je het eerst een uur lang verhitten op 180 graden. Niet echt een optie dus.

Het drinkflesje & het voerbakje:

Koop een hamster drinkflesje in de dierenwinkel dat aan de tralies bevestigd kan worden. Water in een schaaltje wordt te snel vies. Ook het voerbakje kan je in de dierenwinkel kopen, zorg ervoor dat het niet om kan vallen en goed schoon te maken is.

Het nestmateriaal:

Het nestmateriaal zorgt dat het in het huisje warm is. Als nestmateriaal kan je hooi, stro, stukjes schone lapjes textiel of speciaal nestmateriaal dat je in de dierenwinkel kan kopen gebruiken. Schrik er overigens niet van als je hamster er grote hoeveelheden van in zijn wangzakken neemt om het te verplaatsen. Er kan meer in zijn wangen dan je zult denken.

Een knaagsteen:

Een knaagsteen zorgt ervoor dat de tanden genoeg afslijten, de tanden groeien namelijk de hele tijd door. Wil je echter geen knaagsteen, zorg er dan voor dat er genoeg hard voedsel in de kooi ligt of bijvoorbeeld een wilgentak waaraan ze kunnen knagen. Niet alle hamsters knagen op een knaagsteen of een tak, je moet het gewoon een keertje proberen.

(Foto: www.dehamster.nl)

Omhoog