Indianen&fluitmuziek

Communities

ZeelandNet

Indianen&fluitmuziek

Ontdek de indianenfluit

11.829 bezoekers 1 lid Log in

Optreden boeken

Een leuke lokatie of evenement ik kom graag eens langs om mijn Indiaanse-fluit muziek te laten horen.

Laatst aangepast op: 3 juli 2021 - Navota


indiaanse-fluit basfluit
Bas Fluit Foto A.Krull-Kalkman

Ruim 6 jaar geleden ontdekte ik de indiaanse fluit sindsdien speel ik iedere dag zowel  intuïtief als samen met andere muzikanten via internet.                                                                                                                                                     

De muziek van de indiaanse fluit wordt door veel mensen als rustgevend ervaren en daarom gebruikt tijdens yoga en sound healing, maar voeg een ritme aan het fluitspel toe en je kunt er ook  heerlijk op swingen. Zelf ben ik Blues gaan waarderen omdat het een stijl die heel goed combineert met de fluit. Door het samenspelen met verschillende muzikanten online op Wikiloops heb ik de vele mogelijkheden van de fluit ontdekt.

73206998_1458616390945590_31049224734984
Foto: Mandy Grevinga- Nacht van de nacht Middelburg

Langzamerhand is voor mij dan ook de tijd aangebroken om meer naar buiten te treden met mijn muziek om de vreugde die het mij brengt met ander te delen. Ik zie dit als een leerschool waar ik nieuwe ideeën kan ontwikkelen ervaring in diverse settingen kan op doen daarom rekenen ik geen kosten.

0dendes.jpg
Scheldehof Vlissingen

Heb al diverse optredens gegeven in o.a. bejaarde tehuizen, Odenseshuis in de RK kerk in Vlissingen tijdens open monumenten dagen dagen de nacht van de nacht in Middelburg Fantasea in Breskens. Ook speel ik  samen met de groep Hagelslag die instrumenten uit diverse wereld delen combineert.

Er zijn verschillende optreden mogelijk


Alleen muziek
Bij deze optredens neem ik diverse fluiten mee al de nummers worden gespeeld met of zonder backingtrack. Ik beschik over ruim 40 verschillende fluiten en de benodigde apparatuur om het geluid te verstreken. Verder beschik ik over diverse percussie instrumenten waarmee mensen het ritme van mijn fluitspel kunnen aangeven of volgen waardoor een leuke interactie kan ontstaan.


filmpje van online optreden

Tipi
Voor buitenlocaties  beschik ik over een kleine  tipi om op te zetten bijv. bij een verzorgingstehuis beeldentuin, theetuin of  als toevoeging  aan een evenement kan hier dan een dag doorbrengen met o.a. muziek maken uitleg geven aan een publiek wat langs wandelt 
Fantasea in Breskens


Yoga, Meditatie
Vanwege het rustgevende effect van de fluit kan het zeker ingezet worden tijdens yoga lessen of tijdens een meditatie

Heb en ga een aantal lessen begeleiden van  Atyna Janse waarbij intiutief probeer op het ritme en de bewegingen van de oefeningen mee te spelen wat zeker geeft een extra dimentie aan de lessen .


De onderstaande  fluiten die van invloed zijn op de chakra's die kan ik neem ik voor  een  sessie meenemen ook beschik ik over een fluit van 432 Hz

Fluit1.jpg


Wortelchakra – C of 256 Hz.
Tweede Chakra – D of 288 Hz.
Zonnevlecht – E of 320 Hz.
Hartchakra – F of 341.3 Hz
Keelchakra – G of 384 Hz.
Derde Oog – A of 426.7 Hz
Kruinchakra – B of 480 Hz.


 Muziek en uitleg
Het is mogelijk om voor kleine groepen muziek te maken en uitleg over te fluiten te geven de herkomst en het ontstaan en andere interessante weetjes. Hier voor beschik over documentatie materiaal op A4 wat door de groep bekeken kan worden.


002%20materialen.jpg

Ik heb een filmpje gemaakt over één van de legendes van het ontstaan van de fluit, dit kan afgespeeld worden als er een tv of beamer beschikbaar is. Daarnaast is voor ieder deelnemer de legende  beschikbaar op papier.

Muziek en culturele evenementen
Denk bijvoorbeeld aan openingen van exposities of in expositie ruimten.Als aanvulling op bij het voordragen van gedichten.

Camping
Op natuurcampings of campings met speciale accommodatiesAls activiteit voor 's avonds bij het kampvuur of met een kleine groep in bijv. een tipi, yurt of andere sfeervolle accommodatie die aanwezig is.Als afsluiting van een thema evenement op de camping.

Belangrijk om te weten
*Sta altijd open voor leuke ideeën of evenementen om als onderdeel van het geheel ingezet te worden.
*Dat ik geen bestaande nummers speel.
*Ik niet over een auto beschik dus als het locaties zijn buiten mijn woonplaats ik wel opgehaald en thuis gebracht     wil  worden. 
*Ik geen kosten bereken, mocht u toch een vergoeding willen geven ik deze doneer aan de Lakota Waldorf school in het Pine Ridge reservaat die ik steun (https://lakotawaldorfschool.org/) omdat ik ze een warm hart toedraag. 
*De mogelijke dagen zijn woensdag vrijdag zaterdag en zondag een ander dag in evt. in overleg. 


Je kunt contact op nemen via info@indiaanse-fluit.nl 

Online muziek
Naast life optreden  waar ik intuïtief speel met veelal ritmische backingstracks, maak ik ook nummers om online te beluisteren op :

Bandcamp:  https://navotakrull.bandcamp.com
Youtube: https://www.youtube.com/c/navotaKrull
Wikiloops: https://www.wikiloops.com/artist/Navota.php
Omhoog