Honda Wallaroo

Communities

ZeelandNet

Honda Wallaroo

Welkom op de community Honda Wallaroo

59.096 bezoekers 3 leden Log in

Herspuiten


 

Herspuiten van een wallarooIndien je jouw wallaroo wil herverven, dan zijn er bepaalde dingen waar je rekening mee moet houden? Je moet weten hoe je het wil doen; ga je naar een carrosserie en laat je het doen of ga je het zelf doen? Het zal beter gedaan worden als je het laat doen, want die lak is dan sterker, (Normaal) Indien je van plan bent het zelf te doen en veel geld te besparen, dan moet je de volgende dingen kopen?.
Schuurpapier: 100 en 400, 10 vellen van elk Verfbussen: grondlaag 2;3 bussen Echte kleur: 4 bussen Lak: 1 of 2 bussen
Wanneer je jouw wallaroo wil schilderen omwille van een valpartij en je hebt krassen gemaakt, dan zoek je ook naar een mastiek waarmee je de kappen terug krasvrij kan maken. Dan schuur je alles mooi op, de grondlaag moet er niet af, maar moet wel mooi opgeschuurd zijn zodat alle losse restjes verf eraf komen. Indien je niet mooi opschuurd met dat schuurpapier 100, dan zal het resultaat niet mooi zijn. Achteraf haal je het vet van de kappen af door een vertinner ofzo te gebruiken, dit niet vergeten te doen! Dan ga je de grondlaag plaatsen. Je maakt verticale lijnen over de kappen en als je teveel op dezelfde plaats spuit, dan krijg je druipingen, dat wil je niet hebben? Als alle kappen een grondlaag hebben gehad wacht je een klein uurtje zodat hij goed droog is.
Dan ga je iets speciaals doen, Je gaat heel zacht met een andere kleur over de grondlaag geen zodat je kleine stipjes verkrijgt, dit doe je met een zichtbare kleur, afhankelijk van welke grondlaag je gebruikt.
Dan neem je een emmer lauw water en je neemt het schuurpapier 400, dat dompel je eens onder in het water en je gaat zeeeeer zacht alle stipjes wegschuren. Af en toe wel schuurpapier onderdompelen in het water! Werkelijk alle stipjes moeten weg zijn, dan is het pas goed gedaan. Waarvoor dient dit eigenlijk? Wel, het is dat de plastiek een soort van zachtheid krijgt. Het is aan te raden dat je dit doet. Opgelet, wanneer je dat afschuurt, zal je soms de grondslaag ook afschuren, dat is niet zo erg, maar het is aan te raden om dat niet te doen!
Achteraf weer het vet van de kappen halen door de vertinner. Wanneer dat is gedaan, dan ga je de werkelijke verflaag plaatsen, opnieuw in verticale lijnen werken, en zorgen dat je geen druppels krijgt, dus niet teveel spuiten. Hoe meer lagen hoe beter, dus leg er een 2 of 3. Tussen de lagen wacht je beter een tijd, dat staat op de verfbus.
Wil je dan nog een lak, dan leg je die erover na een tijdje te wachten hé. Een uurtje of 2.
Dan zorg je dat roostertjes enz ook worden gedaan in een passende kleur, Maar dat zie je zelf wel hé ?
Dan is het aan te raden de kappen een dag of 2 te laten rusten, zodat hij goed kan harden.
Tips!Het is best dat je met meerdere personen samenwerkt, zo zal het werk sneller gaan en minder saai zijn. Begin zo vroeg mogelijk op de dag, 7 of 8 uur ?s morgens, dan zal je tegen de avond/nacht volledig klaar zijn, het is leuker, dan moet je geen meerdere dagen bezig zijn met dat te herverven.
Wil je geen stofdeeltjes hebben op jouw verf wanneer hij aan het drogen is, maak de ruimte waar je verft een beetje nat met een sproeiertje waarmee je de planten water geeft. Dan ook zien dat je geen buitendeuren snel open en toe doet, desnoods zorg je voor een ventilator die naar buiten blaast. Opletten voor de kleren, ze zullen erg stinken en vuil zijn, maar dat moet je zelf weten.

hands
Omhoog