Villa Hutspot & Cous cous vanuit :Holland

Communities

ZeelandNet

Villa Hutspot & Cous cous vanuit :Holland

Welkom op de community Villa Hutspot & Cous cous

75.208 bezoekers 7 leden Log in

Recepten....en ideeen ingezonden


      Aisha stuurde mij deze lekkere recepten in om met ons te delen voor het offerfeest maar het kan natuurlijk ook gewoon voor als je visite krijgt , ….gewoon omdat het lekker is .

Want zeg nou eerlijk het ruikt lekker de koekjes lucht met een bakkie koffie of thee.

hier mijn koekjes: 

 

Appelroomvlaai


240 gr bloem
170 gr boter
3 appels, geschild en in plakjes
100 gr suiker
2 eieren
1 tl vanillearoma
200 ml slagroom

Bereiding:
Meng bloem met de boter, 25 gr suiker en water tot een deeg dat niet aan je handen plakt. Leg in de koelkast om te rusten. Schil ondertussen de appels en snijd ze in plakjes. Klop de eieren met de room, de rest van de suiker en het vanillearoma op (niet stijf ofzo). Neem het deeg en rol het uit, bekleed een ingevette vlaaivorm/quichevorm van 23 cm hiermee en leg hierop de appelschijfjes. Giet de room erover en bak op 175 graden in ongeveer 50-60 minuten gaar.

Manderijncake


175 gr bloem
175 gr boter
175 gr suiker
3 eieren
Half zakje bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
1 mandarijn
3 el amandelschaafsel, kleiner gemaakt
3 el room
Glazuur:
Poedersuiker
Wat water
Amandelschaafsel

Bereiding:
Mix boter met de suiker tot een creme. Mix dan een voor een de eieren erdoor tot deze opgelost zijn. Mix dan bloem, vanillesuiker en bakpoeder erdoor. Pel de mandarijn en maal de schil heel fijn in een hakmolen. Mix door het beslag. Knijp de mandarijnpartjes uit in het beslag. Tenslotte amandelschaafsel en room erbij doen en erdoor mixen. Giet in een ingevette vorm en bak op 175 graden in ongeveer 45 minuten gaar (als het een hogere vorm is, wat langer).
Na het afkoelen versieren met glazuur (oedersuiker met water mengen) en bestrooien met amandelschaafsel

Bonbons

500 gr witte chocolade
250 gr bruine chocolade
Zonnebloemolie
Voor de vulling:
Caramel (bebogeen)
Kokos
Nogatine
Hazelnootjes of pinda's
Voor decoratie:
1 reepje bruine chocolade
Halve pinda's, amandelen of hazelnoten
Kokos (eventueel gekleurd met kleurstof)

IJsblokjesvormpjes naar keuze (ik heb hartjes gebruikt)
Papieren vormpjes

Bereiding:
Smelt de witte chocolade met wat olie (toevoegen tot het mooi glad en vloeibaar is). Doe hetzelfde met de bruine chocolade. Vul de ijsblokjesvormpjes voor de helft met chocolade en doe er dan een piepklein beetje van de vulling op. Verder vullen met chocolade. In de vriezer hard laten worden. Dan versieren met streepjes gesmolten chocolade, nootjes of kokos (dan eerst even en druppeltjes gesmolten choco erop doen). In papieren vormpjes doen en klaar.

Koekjes

 

Ingredienten voor het deeg:
350 gr bloem
250 gr boter
1 zakje vanillesuiker
150 gr suiker
Koekje 1 (Speculaasrondjes):
1 el koekkruiden
Gesmolten chocoladen
Koekje 2 (Kokos-jamkoekjes):
Abrikozenjam
Kokos
Koekje 3 (Amandelkoekjes):
Beetje amandelspijs
Poedersuiker
(Eventueel een stempel)
Koekje 4 (Chocolade-cornflakes koekjes):
Gesmolten chocolade(pasta)
Fijngestampte cornflakes

Bereiding:
Mix de boter met de vanillesuiker en suiker tot een creme. Voeg de bloem toe en kneed tot een deeg. Eventueel wat bloem toevoegen. Als het dan nog steeds plakt, even in de vriezer leggen zodat de boter weer wat harder wordt. Verdeel het deeg in 4 stukken en maak van elk stuk een soort koekje. Na het vormen bak je ze op 190 graden voor ongeveer 15 minuten gaar.
Koekje 1: meng het deeg met de koekkruiden en maak er staafjes van. Vorm die tot een cirkeltje en leg ze op de bakplaat. Na het bakken met gesmolten chocolade versieren.
Koekje 2: maak bolletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat. Na het bakken in de warme jam dopen en door de kokos rollen.
Koekje 3: maak kleine bolletjes amandelspijs en maak bolletjes van het deeg. Doe een bolletje amandelspijs in een bolletje deeg en maak er een nieuw bolletje van. Duw het in een stempel of druk met een vork plat en leg ze op een bakplaat. Na het bakken meteen door de poedersuiker rollen als ze nog warm zijn.
Koekje 4: maak staafjes van het deeg (ze worden ovaal na het bakken). Na het bakken door de gesmolten chocolade(pasta) halen en daarna door de cornflakes rollen.

Dit is heel handig, vooral als het gewoon voor jezelf is en niet voor een feest of bezoek. Zo zit je niet met 50 dezelfde koekjes (want die wordt je ook zat na een paar stuks)....
Je kan natuurlijk nog vele andere variaties maken, zodat ze steeds anders smaken.

____________________________________________________________

Oh dit is echt een aanrader, via een franse Nadia. Kreeg ik dit recept in mijn bestand en heb het ook gelijk uitgeprobeerd......nou nou het is smullen hoor lekker met een bakje thee of koffie.Eventueel kun je er wat karamelsaus overheen doen maar dat heb ik achterwege gelaten.probeer m'n ook eens te maken het is echt een tip!!!! voor als je visite krijg.

doe ingrediënten in deze volgorde in een kom of beter broodmachine om te knedenlet op alleen kneden!!!

250 milliliter lauwe melk ,80 gram suiker , 5 gram zout, 1 eiwit ,500 gram witte patent bloem , 20 gram verse gist in het midden kruimelen , en 125 gram boter verdelen over de 4 hoeken.

kneden tot je een elastis deeg krijgt en goed laten rijzen.

inmiddels 100 gram amandelen tot poeder malen samen met een zakje vanillesuiker.

100 gram rozijnen in lauw water laten wellen na 20 minuten rozijnen afgieten en even uitknijpenniet fijnknijpen.

inmiddels het deeg gerezen is kun je het keukenblad met wat bloem bestuiven en het deeg uitrollen tot een lap van 48 centimeter breed en 35 centimeter hoog.

even laten rusten (5 minuten).

het restje boter 50 gram even smelten, en daarna op de gehele lap strijken.

oven op 180 graden zetten om voorteverwarmen

zo ook het mengsel van gemalen amandelen met vanillesuiker met wat kaneel bestrooien , en de rozijnen ook mooi verdelen.

nu de lap oprollen en in 8 gelijke stukken verdelen (6 centimeter.)

de stukken in een met boter besmeerdeen bloem bestoven taartvorm plaatsen zie foto boven.

afwerken met geklutst eigeel gemengd met 2 lepels melk, waarna in de oven van 180 graden plaatsen voor 30 minuten eventueel nog 10 minuten langer hou het even in de gaten!!!

thee of koffie zetten en ..............walla

smakkelijk dan maar he?

__________________________________________________________________________________________________-

Ingezonenden naar aanleiding van de traktatie voor Zaïm's derde verjaardag........

Deze traktatie van Sponge Bob had Aisha gemaakt toen haar zoontje onlangs 7 jaar werd..onder de werktekeningen die kunt printen uitknippen en plakken, en waarna om een zakje chips te doen...

Aisha volgendjaar word Zaim 4 en dan zal hij het alsnog prachtig vinden.....nu maar hopen dat klasgenootjes dit niet lezen..........

Omhoog