Villa Hutspot & Cous cous vanuit :Holland

Communities

ZeelandNet

Villa Hutspot & Cous cous vanuit :Holland

Welkom op de community Villa Hutspot & Cous cous

75.208 bezoekers 7 leden Log in

Recepten Marokkaans


Via mijn blog op blogspot doe ik mee.....stem bijvoorbeeld op mijn heerlijke Makrout

 7th mediterranean cooking event - Algeria - tobias cooks! - 10.04.2010-10.05.2010 Stem op mij .... En geef mij de kans het prachtige boek : â??North African Cookery â?? by Arto Der Haroutunianâ? te winnen. Klik hier en stem Lyan

Makrout is the second proof that Lyane can bake fabulously. This is a tempting sweet!

This is a fabulous Algerian Ratatouille, cooked with eggs on top.

           

__________________________Marokaanserecepten_____________________

    

 

                          

____________________________________________________________________________________________________

Tajine van aubergine met bleekserderij 

2 uien
3 stengels bleekselderij
3 kleine aubergines
2 teentjes knoflook
3 eetlepels olijfolie
2 theelepels paprikapoeder
2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
1/2 groentebouillontablet
1 blik tomatenblokjes (400 g)
zout en peper

tajine of grote braadpan met dikke bodem

Uien pellen en in parten snijden. Bleekselderij schuin in stukjes van ca. 2 cm snijden. Aubergines schoonmaken en in blokjes snijden. Knoflook pellen en grof hakken. In grote braadpan of tajine olie verhitten. Ui, knoflook en bleekselderij al omscheppend ca. 2 minuten bakken. Aubergine, paprikapoeder, koriander en komijn erdoor scheppen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Tomatenblokjes toevoegen en. Gerecht met deksel op pan ca. 45 minuten op laag vuur stoven. Af en toe roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Lekker met couscous en blokjes feta-kaas.

________________________________________________________________________________________

Marrokaans gekruide wortelsoep

2 eetl olijfolie
1 grote ui, fijngehakt
4 tenen knoflook, geplet
2 eetl verse geraspte gember
1 thl gemalen komijn
1 thl gemalen koriander
mespunt cayennepeper
750 gwinterwortel,grof gehakt
1 middelgrote aardappel, grof gehakt
1 1/2 liter kippen- of groentebouillon
1 thl honing
2 eetl sinaasappelsap
zout en peper

Bereidingswijze
1. Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Voeg ui knoflook, gember, komijn, koriander, cayennepeper, wortel en aardappel toe. Laat dit 10 minuten smoren op een laag vuur zodat de groenten zacht zijn. Af en toe roeren.
2. Zet het vuur hoger. De bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Zet het vuur lager. Laat de soep nog 30 minuten doorkoken totdat de aardappel gaar is.
3. Laat de soep wat afkoelen. Pureer de soep glad met een staafmixer of keukenmachine. Roer de honing en het sinaasappelsap erdoor. Desgewenst verdunnen met water. Voeg naar smaak peper en zout toe. Warm serveren.

__________________________________________________________________________________

Harira

Deze traditionele soep wordt tijdens de Ramadan gegeten om de vasten te breken. Dit is een vegetarische versie van harira, maar vleesliefhebbers kunnen er lamsvlees, kip of rundvlees aan toevoegen. In Marokko wordt harira opgediend met een schaaltje verse dadels: het lijkt misschien een vreende combinatie, maar het is erg lekker.

Ook kun je er schijfjes citroen bij serveren en ranzige boter.
Benodigdheden
200 g kikkererwten
1,25 dl olijfolie
1 eetl. gehakte verse gemberwortel
4 tenen knoflook, fijngestampt
2 uien, in kleine blokjes gesneden
2 laurierblaadjes
2 stengels bleekselderij, gehakt
1 liter groentebouillon
200 g gedroogde bruine linzen
plukje saffraandraadjes
1 eetl. saffraankleurstof
1 eetl. zoet paprikapoeder
1/2 rood pepertje, fijngehakt
1 eetl. gemalen komijn
zout en peper naar smaak
5 dl water
5 eetl. bloem
sap van 1 citroen
2 blikken van 400 g gepelde tomaten in stukjes
1 bos bladpeterselie, gehakt
1 bosje koriander, gehakt
150 g vermicelli, in stukjes gebroken
extra koriander, als garnering
croutons of warm stokbrood
verse dadels

Week de kikkererwten een nacht lang in een grote kom met water.

Verhit de olijfolie in een grote pan en bak daarin de gember, knoflook, uien, laurierblaadjes en bleekselderij tot de ui zacht is. Voeg 5 dl van de bouillon alsmede de uitgelekte kikkererwten toe en breng dit alles aan de kook. Zet het vuur laag en houd de soep gedurende 20 minuten tegen de kook aan.Doe er de linzen, de saffraandraadjes en -kleurstof, het zoete paprikapoeder, de verse peper, de komijn en zout en peper erbij. Giet de rest van de bouillon erover, breng de soep weer aan de kook en houd hem nog 5 minuten tegen de kook aan.Maak in een glazen of roestvrijstalen kom de bloem aan met het water. Voeg het citroensap en de tomaten toe. Zet de kom op de stomende pan en blijf roeren tot het mengsel bindt.Doe de peterselie en de koriander in de kom en roer dan het bloemmengsel door de soep. Houd de soep nog 30 minuten tegen de kook aan. Roer af en toe.Voeg de vermicelli toe en laat die nog 5 minuten mee koken.
Wanneer de soep te dik word water bijvoegen met wat zout.

Garneer de soep met koriander en geef er croutons of knapperig brood bij. Serveer als bijgerecht de dadels

 

_________________________________________________________________________________

__________________________________________________

Lamstajine met pruimen en sperziebonen 



lamsschenkel naar eigen hoeveelheid minimaal 4
2 eetlepels olie
30 gram boter(smen ,geklaarde boter)
1 ui gesnipperd
1/4 theelpel gemalen safraan
1/2 theelepel gemberpoeder
2 kaneelstokjeskoriander (8 takjes gebonden)
de schil van 1/2 citroen
300 gram ontpitte gedroogde pruimen
2 eetlepels honing
1 eetlepel sesamzaad (geroosterd)Zout en peper naar smaak)
500 gram sperziebonen


Zet een pan met dikke bodem (gietijzer of braadpan)op hoog vuur en voeg de olie en boter toe zodat u de schenkels

aan beide zijde goed bruin kunt bakken. Als u hiermee klaar bent de schenkels op een bord leggen.

Zet het vuur zacht en fruit de ui in 5 minuten zacht. Voeg er ongeveer 400 mililiter (4dl) water aan toe samen met de saffraan ,gember ,kaneelstokjes, en de koriander, en breng het op smaak met peper en zout.

Roer alles goed en doe het vlees terug in de pan deksel erop en alles 1 uur goed laten stoven op een laag vuur.Voeg na 1 uur de citroencil (in strookjesgesneden toe en laat het geheel nog eens 30 minuten zachtjes prutelen.Eventueel 100 mililiter water toevoegen

Voeg de pruimen en honing toe en de pan wederom sluiten om als laatste maal 30 miniten zachtes te laten prutelen tot het vlees zeer mals(zacht is).

Sperziebonen schoonmaken en in water met citroenpartjes en zout laten koken (beetgaar).Waarna afgieten.

Haal vlees en pruimen alles uit de pan verwijder de koriander en leg het op een mooi bord (of schaal).

Sperziebonen erop en de pruimen afwerken met wat sesamzaad.

______________________________________________________________

Deze honingkoekjes worden het meest gegeten en gemaakt tijdens de Ramadan.

Er zijn heel veel variaties: de een voegt wat toe, zoals gemalen amandelen of walnoten.
En de ander laat iets weg.
Soms wordt er saffraan toegevoegd voor een mooie gele kleur.

100 gram gepelde amandelen
125 g sesamzaad
250 g patentbloem
1/2 zakje bakpoeder
1 theelepel kaneel
1 theelepel gedroogde gist (zakje)
1 envelopje saffraan
50 g boter
1 ei
1 eetlepel natuurazijn
1 liter zonnebloemolie
ca. 700 g vloeibare honing

Amandelen in keukenmachine fijnmalen.
Sesamzaad in droge koekenpan goudbruin roosteren.

Boven kom bloem zeven en mengen met amandelmeel, tweederde van sesamzaad, bakpoeder en kaneel.
Gist oplossen in 2 el lauwwarm water en hierin ook saffraan weken.

(In magnetron) boter smelten.
In kom saffraan-gistmengsel, ei, azijn en mespunt zout door gesmolten boter roeren. Botermengsel met vingertoppen door bloem mengen.
Nog enkele lepels water toevoegen en massa snel tot soepel deeg kneden.

Deeg 10 min. laten rusten en dan in ballen zo groot als sinaasappels verdelen.
Deegballen in plastic zak of plasticfolie verpakken om uitdrogen tegen te gaan.

Deegbollen telkens op met bloem bestoven werkblad uitrollen tot deeglap van 2 mm dik.
Repen van 18 cm lang en 2 cm breed uit deeglappen snijden.
Maak 'wokkels': elke reep twee keer losjes omrollen, onderste deegreep over wokkel vouwen en bovenaan vastdrukken.
Onder plasticfolie bewaren.

Koekjes bakken:
In (frituur)pan olie verhitten tot 180 ºC. In ruime pan laag water aan de kook brengen.
Honing uit potten in kleine pan laten lopen. Kleine pan in pan met kokend water hangen en honing op zeer laag vuur verwarmen (niet laten koken!).

Koekjes (chabakia) in kleine porties goudbruin frituren. Porties telkens met schuimspaan uit frituurolie nemen en op keukenpapier laten uitlekken.

Chabakia met andere schuimspaan in honing laten glijden en even laten drijven, zodat ze honing kunnen absorberen.
Koekjes uit honing nemen, naast elkaar op grote schaal leggen en royaal met achtergehouden sesamzaad bestrooien.

 

In een kommetje gist met suiker en het lauw/warme water mengen en 15 minuten laten staan.
De bloem door een zeef halen in een grote kom dit samen met wat zout.
Het gistmengsel erbij voegen ,roeren met vork
het lauwwarme water eveneens toevoegen(blijf roeren).
Nu het deeg goed kneden en zo'n 45 minuten laten rijzen.
Maak dan kleine balletje ik neem 40 gram per stuk.Maak hem wat plat en maak met je vinger een gaatje erin.
Daarna met 2 vingers even wat rondjes draaien waarna even apart op een met bloem bestoven keukenblad leggen.



Wanneer je alle donuts heb voorbereid zorg je dat de olie lekker warm is Niet heet!!
Laat de donut in de olie zakken, en met behulp van een ijzeren prikker blijf je een draaiende beweging maken in het midden (het gat blijft zo open) na ongeveer 1 a 2 minuten is je donut klaar
eventueel kun je schaaltjes met :
suiker, suiker gemengdt met kaneel ,of warme honing bij serveren.

______________________________________________________________________________________

de site word momenteel wat opgefrist met nieuwe recepten en foto's  27-2- 2008

1. Couscous

2. Asperge-artisjoksalade

3. Pastilla

4. Lamskoteletjes met auberginepuree en sperzieboontjes  of courgette

5. Marokkaanse gehaktbal met wortelsalade en rijst

6. Gevulde auberginne

7. Fattoush (salada voor op het brood)

8.Harira

 

 1. Cous cous  (6 personen)    Ingrediënten :

5 uien

3 tentjes knoflook

½ witte kool

750 gram in stukken gesneden kalfsschenkel

80 gram boter

1 theelepel kurma (gemaalen koriander)

4 wortels

3 witte knollen

400 graam pompoen

2 kleine aubergines

3 tomaten

1 klein vers spaans pepertje

2 takjeskoriander

½ blikje kikkererwten

zout en peper

Voor de cous cous zelf:   600 graam cous cous

100 graam boter

4 lepels olijfolie

Pel de uien en de knoflook, snijd ze in plakjes.Snijd de halve kool in 4 stukjes.Leg het vlees in de onderste couscouspan met 2 gesneden uien, de kool en 80 gram boter.Voeg zoet en peper en kurma(gem koriander) toe. Giet hierover 3 liter water. Breng het aan de kook en laat het 45 minuten koken.

Schrap de wortels, schil de knollen, snijd deze groente in stukken, evenals de pompoen, de aubergines en de tomaten.

Verwijder van het pepertje het steeltje en het zaad en snijd deze daarna in ringetjes. Was en droog de korianderblaadjes en hak ze fijn. Doe de wortels, de knollen, de pompoen, de aubergines, de tomaten, de rest van de uien het pepertje en de koriander in de pan en laat het ongeveer 1 uur pruttelen.

Ondertussen maak je de Couscous klaar:

Houd de couscous onder stromend water,leg het in een grote schaal en schud de korrels los.Vervolgens de couscous in het bovenste gedeelte van de couscouspan ofeen fijn vergiet, dat op de pan waarin het vlees en de groenten koken past.Bind een doek om de rand waar de pannen op elkaar aansluiten.

Doe er geen deksel op.

Als de couscous flink gestoomd heeft kunt u deze weer in een grote schaal doen giet er de olie overheen en 3 dl water en vermeng daarna alles met je handen.

Doe als al het vocht is opgenomen de couscous weer terug in de bovenste pan of vergiet. Laat nogmaals zonder deksel doorkoken todat de stoom weer bij de couscous komt.

Nu dit gebeurd is kunt u de couscous met boter en zout mengen en in de mengschaal  doen.

hierna verder met de kikkererwten. Laat deze uitlekken en voeg ze 15 minuten voor het eind van de bereidngstijd toe bij de groenten en het vlees.

Breng de bouilion eventueel op smaak met boulionblokje

De couscous voor de laatste maal warm maken  waarna je hem op een grote mooie schaal presenteert.

Giet er zoveel als de couscous op kan nemen bouilion overheen maak een kuil in het midden leg het vlees en de groenten hierin.

De overgebleven boulion in een wederom mooie kom en dien die appart op.

                                        Bismillah.......         eetsmakelijk.

___________________lianne________________________________________________

2.Asperge-artisjoksalade (ongeveer voor 4 personen)

1 bos verse asperges

130 gram sperziebonen

150 gram championgs

5 artisjokharten, gemarineerd of blik

30 gram boter

één halfe theelepel milde paprikapoeder

2 teentjes knogloof (in dunne schijfjes)

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels citroensap

mespuntje zwarte peper

3 takjes fijngehakte koriander (kosbar) .

en tot slot 2 eetlepels fijngehakte munt (nenà).

--1--Snijd de asperges in stukken van 5 centimeter.Haal de steeltjes van de boontjes en en asperges goed wassen.Snijd champignons in tweëen en de artisjokharten in vieren.

--2--Vul een pan voor de helft met water en breng het aan de kook. Leg de asperges en de boontjes nu 2 minuten in het kokende water, tot ze knalgroen zijn. Groen? Van het vuur nemen en in een kom/schaal met ijskoud water doen tot ze goed zijn afgekoeld. Als ze koud zijn kun je het water wegdoen.

--3--Verhit boter in een pan daarin ook de paprikapoeder en knoflook ongeveer 1 minuut bakken. Bak de champignons nu mee ongeveer zo'n 3 minuten. En de pan waar van het vuur halen.

--4--Olie, citroensap, peper, koriander en munt goed mengen in een kleine kom. Doe de apsperges, bonen , champignons en de artisjokken in een grotere kom. Giet de kom met olie mengsel nu over de de groente heen en goed mengen.

--5 tot slot kun je de mooiste schaal die je kunt vind gebruiken om de salade op te dienen.

Lekker met brood , frietjes , rijst.........

 

tip!! : PROBEER DEZE SALADE OOK EENS MET PAPRIKA, TUINBONEN, WORTELS, DOPERWTEN OF CORGETTES.

en tot slot : groene groente behouden hun smaak beter als ze na het koken in koud water worden gedompeld.

_______________________________________________

 

3. pastilla met kip : ingrediënten  

600 gram uien

1 bosje peterselie

ongeveer 6 tot 8 takjes koriander

1 kip of 2 duifjes (natuurlijk goed schoongemaakt of lekker makkelijk kipfilet)

3 eetlepels olijfolie

30 gram boter

2 eetlepels ras al-hanout (kruiden kun je kopen bij marokaanse of turkse winkel)

2 mespuntjes saffraan

200 gram fijn gehakte amandelen (ontvliesde)

3 eetlepels suiker

5 eieren

2 theelepels kaneel

poedersuiker, zout en peper

Voor de pastilla

100 gram boter

1 eigeel

1 pak brickdeeg (heel dun bladerdeeg, te koop in een Marokkaanse of Turkse supermarkt) filo deeg kan ook

bereiden:

Pel de uien, hak ze fijn.

Bestrooi de kip of duif met zout en peper.

Verhit 2 eetlepels olie in een stoofpan, voeg de 30 gram boter toe en braad de schoongemaakte kip aan alle kanten bruin.

Haal de kip dan uit de pan en fruit dan snel de gehakte uien in de olie, voeg de peterselie en de korianderblaadjes (fijn gehakt) en de kruiden ras al-hanout , safraan , zout en de peper toe.

Giet 1,5 dl water in de pan en doe de kip er weer terug in nu op een zacht vuur 1 uur laten suderen.Let wel op na ongeveer een half uur de kip om te draaien.

Bak ondertussen de fijngehakte amandelen in een beetje olie.

Vermeng dat met de suiker en de kaneel.

Laat dit hierna even staan.

Haal als de kip goed mals is uit de pan , haal de botjes eruit en snijd het vlees in stukjes.

Klop de eieren goed los met een vork haal de pan van het vuur en voeg er snel roerend de losgeklopte eieren aan toe.

Zet even terug op het vuur om een romige saus te krijgen eventueel lepel koffieroom toevoegen.

De oven kan nu aangezet worden op 200 granden celcius (stand 6-7)

Smelt de 100 gram boter in een kleine pan.

Vet een springvorm van 24 cm doorsnee in met boter.

Smeer het deeg in met de boter zodat het wat zachter wordt. Pak de ronde springvorm en leg het brickdeeg daarop. Zorg ervoor dat de blaadjes elkaar gedeeltelijk overlappen. Vul dan de ovenschaal met de helf van het kipmengsel.

De helft van de saus hierbovenop.

En de helf van de gemalen amandelen en hazelnoten.

En dek deze af meet weer een dubbele laag brickdeeg

Herhaal nu de vulling nogmaals.

Vouw er de overgebleven blaadjes deeg eroverheen.

Smeer er met een kwast wat eigeel over.

Leg er dan nog wat deeg overheen.

Smeer die ook in met eigeel.

Zet de Pastilla 15 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden) tot hij een gouden kleur krijgt.

 

Versier de Pastilla met poedersuiker en kaneel.
eet smakelijk

Dit hoor je eigenlijk met je vingers te eten.

En met zâ??n allen aan één bord

 

!!Scheelt weer in de afwas moet je maar denken.!!

_________________lianne______________________________________________________________

4 Lamskoteletjes met auberginepuree en

 sperzieboontjes of courgette 

Ingrediënten:
2 aubergines
125 ml dikke yoghurt
(Griekse, Turkse of Bulgaarse)
2 eetlepel citroensap
1 teen knoflook
2 eetlepel fijngehakte peterselie
1 eetlepel fijngehakte munt
zout en cayennepeper
12 enkele lamskoteletten
2 theelepel blaadjes verse tijm   Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200ºC.  

Bereiding:

Kerf de aubergines in en leg ze in een vuurvaste schaal of op een bakplaat en plaats ze ongeveer 25 minuten in de hete oven. (Het vel vertoont dan zwarte plekjes en ) de aubergines zijn zacht geworden.

Laat de aubergines even afkoelen. Snijd ze doormidden. Schep met een lepel het zachte vruchtvlees uit de schil.

Pureer het vruchtvlees met behulp van bijvoorbeeld een staafmixer. Schep het in een kom.

Roer de yoghurt, het citroensap, de knoflook uit de knijper en de peterselie en munt erdoor. Breng de puree op smaak met zout en cayennepeper.

Verhit een grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag. Zet de lamskoteletten tegen elkaar aan met de rugkant naar beneden gericht rechtop in de pan.

Laat het randje vet knapperig lichtbruin grillen of bakken. Bak of gril de koteletjes in het eigen vet in de pan aan beide kanten. Bestrooi de koteletjes met zout en tijmblaadjes.

Verdeel de koteletjes en auberginepuree over de borden.

Serveer bij dit gerecht bijvoorbeeld beetgaar
gekookte sperziebonen of haricots verts.

Garneer  met reepjes tomaat.

_______________________________________________________________________________________

5. Marokkaanse gehaktbal met wortelsalade en rijst

Ingrediënten:
2 eetlepel pijnboompitten
500 g rundergehakt of lamsgehakt
1 ei
1 beschuit of 3 eetlepel paneermeel
versgemalen peper
zout
5 gedroogde abrikozen
2 eetlepel gehakte koriander (vers of diepvries)
of 1 theelepel gedroogd (ketoembar)
25 g boter
1 eetlepel zonnebloemolie
Voor de wortelsalade:
500 g geschrapte worteltjes
1 teentje knoflook
1/2 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel gemalen komijn (djinten)
mespuntje cayennepeper
1 eetlepel honing
3 eetlepel citroensap
2 eetlepel olijfolie
2 eetlepel gehakte peterselie
(vers of diepvries)
kaneelpoeder  

Voorbereiding:
Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin. Meng het gehakt met pijnboompitten, losgeklopt ei, verkruimelde beschuit, peper, zout, gehakte abrikozen en koriander.

Vorm er 4 gehaktballen van.

Snijd de worteltjes in dikke plakjes en kook ze met zout en het geperste teentje knoflook beetgaar in ca. 5 minuten. Giet ze af, spoel er koud water over en laat ze uitlekken.

 

Bereiding:
Meng de andere ingrediënten voor de wortelsalade en schep deze door de worteltjes.

Verhit de boter en de olie en bak de gehaktballen in 20 minuten goudbruin en gaar.

Serveer ze met de wortelsalade en rijst met een vleugje kaneelpoeder.

  Tip!!!
Als de gehaktballetjes kleiner gemaakt worden zijn ze geschikt als hapje tussendoor.

______________________________________________________________________

6. Gevulde aubergine  

1 aubergine gehalveerd                                
100 g oude Goudse kaas in kleine blokjes
1 ui gesnipperd
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel gehakte peterselie
3 eetlepels paneermeel
1 ei
peper en zout
200 g mager gehakt
6 ontpitte groene olijven in plakjes
1 kleine tomaat in plakjes

1. Verwarm de oven vóór op 200°C
2. Kook de gehalveerde aubergine 10 min. in water met zout, hol het vruchtvlees uit tot 1 cm van de rand en snij het vruchtvlees in stukjes
3. Meng auberginevruchtvlees, kaasblokjes, ui, tomatenpuree, peterselie, paneermeel, ei, en peper en zout door het gehakt. Vul hiermee de auberginehelften
4. Zet ze in een beboterde ovenschaal, dek af met alu-folie en bak ze 20 min. in de oven. Verwijder dan de folie en bak nog 10 min.
5. Garneer ze met de plakjes olijf en tomaat.

____________________________________________________________________________________

7. Fatthoush

Ingrediënten:
1 komkommer
4 vleestomaten
1 grote rode ui
2 bosuitjes
1 groene paprika
circa 12 zwarte olijven zonder pit
150 gram feta
4 tot 6 pitabroodjes
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
zout en versgemalen peper
 

Voorbereiding:
Halveer de gewassen komkommer in de lengte, schrap er met een lepel de zaadjes uit en snijd de komkommerhelften in plakjes.

Snijd de tomaten in blokjes. Snipper de ui grof. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Snijd de paprika zonder de zaadlijsten en de zaadjes in blokjes. Snijd de olijven in plakjes. Verkruimel de feta grof.

Bak de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking bruin en knapperig.

 

Bereiding:
Doe de komkommer, de tomaat, de ui, de bosui, de paprika, de olijven en de feta in een kom en schep door elkaar. Bedruppel met de olijfolie en het citroensap en bestrooi met wat zout en peper. Schep nogmaals door. Snijd de broodjes in brede repen en leg ze om de salade.

Serveer meteen om te voorkomen dat de komkommer teveel vocht afgeeft en het brood zacht wordt.

  Suggestie:
Vervang de pitabroodjes eventueel door ander brood.

_______________________________________________________________________________________________________

Harira (gebonden soep)

 

Benodigdheden:

500 gram fijngeneden magerelams- of rundervlees

1/2 theelepel paprikapoeder

3 fijgesneden wortelen

2 dunne preien

1 bosje selderieblad

(nacht laten weken)

maizena

3 tomaten

zout

4 eetlepels zonnebloem- of maisolie

1 eetlepel tomatenpuree

1 theelepel zwarte peper

1/3 bosje verse koriander

100 gram kikkererwten

1 liter water

100 gram groene linzen

handje vermicelli

1 ui

De bereiding

Alle verse groenten wassen en fijnsnijden.In een pan de olie verwarmen op een laag pitje. Het vlees toevoegen en even laten garen. De verse groenten, de kikkererweten en linzen toevoegen en al roerend 10 minuten laten smoren.
De tomatenpuree erdoor roeren. Alle kruiden en zout toevoegen.
Even doorroeren en dan 1 liter water erbij.
Laat het geheel 30 a 45 minuten koken met het deksel op de pan. Los de maizena op in 2 eetlepels water en laat dit even mee koken met de soep. voeg een handje vermicelli toe. Laat de soep 10 minuten koken. De soep is klaar.

______________________________________________________________________________________________________

er worden nog meerdere recepten geplaatst kom dus nog eens kijken

__________________________________________________________________________

 Wil je ons ook laten smullen van jou recept dan kun je mailen : hutspotcouscous@zeelandnet.nl

 

                                  Terug naar de startpagina.

Omhoog