Welkom op de site van de hulphonden!

Communities

ZeelandNet

Welkom op de site van de hulphonden!

Welkom op de community Het nut van hulphonden!

230.133 bezoekers 73 leden Log in

DOGWASH in Kruiningen ZEELAND


 

 

Cuinta, de hulphond van Rien Becker, heeft wel een verwenbeurt verdiend. Omdat het feest is, doet Elise Bruin van dierenpension De Inkel de wasbeurt in de nieuwe Dogwash, de volautomatische hondenwasstraat. Cuinta vindt het best.
foto Izaäk Verkeste

KRUININGEN - Dat is nog eens wat anders dan een tuinslang of een gladde mensendouche.

Zelfs de meest weerspanning hond laat zich in de eerste en enige Dogwash in Zeeland, bij dierenpension Den Inkel in Kruiningen, gelaten nat maken. Tegen de tijd dat er shampoo aan te pas komt, wordt er zelfs gekwispeld.

De familie Bruijn van Den Inkel stelde de hele opbrengst van de eerste wasdag beschikbaar aan de Stichting Hulphond, die afhankelijk is van sponsors en giften voor de opleiding van hulphonden. Dat zijn honden als Cuinta, die een epileptische aanval van haar baasje Rien Becker voelt aankomen voordat hij het zelf in de gaten heeft. Ze zorgt dat hij gaat liggen, drukt op alamknoppen, sluit deuren en legt hem zonodig in de stabiele zijligging. Cuinta heeft zo'n verwenbeurt dus wel verdiend. Hoewel baasjes zelf de wasbeurt op het digitale toetsenbord kunnen samenstellen, voerde Elise Bruijn voor deze keer de uitgebreide beurt uit. De wasstraat is volledig automatisch, niet glad en zichtbaar prettig voor de hond. De hele cabine wordt na elke wasbeurt automatisch gedesinfecteerd.

Donaties: ING bank nummer 3831 ten name van Stichting Hulphond.

Omhoog