Welkom op de site van de hulphonden!

Communities

ZeelandNet

Welkom op de site van de hulphonden!

Welkom op de community Het nut van hulphonden!

230.987 bezoekers 73 leden Log in

Yce met pensioen deel 4


Vandaag is het al weer 5 weken dat Uxy bij mij is, 5 best zware pittige weken want er moest hier hard gewerkt worden, we hebben veel geoefend met van alles wat Uxy voor mij moet gaan doen.

Uxy heeft inmiddels bijna al het werk van Yce overgenomen, Uxy is een snelle leerling maar daardoor gaat ze af en toe ook slordig werken b.v. als de koelkast open moet dan dacht het mevrouwtje dat half open ook wel goed genoeg was, nou mooi niet dus maar dat vind ik een moeilijk stukje hoor want dan mag ik niet nog een keer het commando koelkast geven, ze moet dan uit zichzelf de koelkast verder openen, eerder is er geen beloning, nou mensen als die reebruine ogen mij dan aankijken met de vraag: wat wil je nu, dan moet ik echt op mijn tong bijten om niet toch nog een keer het commando te geven want voor je het weet moet je 3x koelkast of wat dan ook roepen. en ze kan het met 1 commando dus dan moet ze dat ook doen.
  

Uxy is een schatje maar afgelopen week wilde ze toch wel even weten waar mijn grenzen liggen, nou dat weet ze inmiddels wel hoor, maar het kostte wel even heel veel energie om haar dat te leren.
Deze week heeft Uxy weer heel veel bij geleerd, ik moest veel naar het ziekenhuis voor allerlei onderzoeken en daar moest Uxy nu dus ook echt aan de slag, Uxy heeft veel liften moeten bedienen, mijn patiëntenkaarten af moeten geven, mij uitkleden enz.., dat uitkleden deed ze de laatste week thuis al maar nu moest het dus ook in een vreemde omgeving, het was prachtig om te zien met hoeveel gemak en plezier Uxy dit allemaal deed.
  

Deze week heb ik Uxy ook geleerd om de knop van het spoel / föhn systeem van mijn wc te bedienen, het was even uitzoeken op welke manier dit het makkelijkst zou gaan,  met haar snuit of met haar poot , het is haar poot geworden en we gebruiken nu het commando "SCHWITS"en dan tikt ze met haar poot op de knop, heel handig hoor want die knop ligt los op de grond en ze verschuiven hem meestal net naar een plekje waar ik er zelf niet bij kan en Uxy kan er altijd , dit is een klusje wat Yce nooit gedaan heeft, ik heb deze knop nog maar net dus heb ik dat Yce niet meer geleerd.
Uxy kan inmiddels ook heel goed mijn ene been verleggen bv naar de andere beensteun of even op mijn andere voet neer leggen, heerlijk is dat als ik kramp krijg.
Sinds vorige week donderdag ben ik buiten bezig met het afleren van het jagen op katten en konijnen, gelukkig word ik daarbij geholpen door 2 trainers van stichting Hulphond want dat kan ik echt niet alleen, we zijn gelukkig nu zover dat als Uxy een spurt neemt achter een kat aan en ik rijd dan zelf de andere kant op dat ze dan toch eieren voor haar geld kiest en naar mij toekomt, maar we moeten hier nog wel een poosje op door trainen hoor en daar neem ik ook alle tijd voor want voor mij is het belangrijk dat Uxy voor een groot deel van de tijd gewoon los naast de rolstoel kan lopen.
Uxy is een kruising labrador / golden maar volgens mij is ze meer lab. dan golden zeker qua jachtgedrag en dat is best wennen want Yce weet volgens mij niet eens wat een konijn is.
Maandag gaan mijn koorrepetities weer beginnen, ben benieuwd hoe Uxy het daar doet, ze is inmiddels wel gewend om rustig te blijven liggen als ik moet vergaderen maar dat is toch iets anders dan stil blijven liggen bij 100 zingende mensen maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat.
Groetjes van,
Ina,Yce en Uxy.
Omhoog