Welkom op de site van de hulphonden!

Communities

ZeelandNet

Welkom op de site van de hulphonden!

Welkom op de community Het nut van hulphonden!

231.259 bezoekers 73 leden Log in

Yce gaat met pensioen deel 3


Hallo Rita,

Hier weer even een berichtje over Uxy,

 

Het gaat hier erg goed, het is wel heel vermoeiend want naast Uxy vraagt natuurlijk ook Yce nog de nodige aandacht, ik heb wel het idee dat Yce het allemaal wel prima vindt zolang hij zijn knuffels en kluifjes maar krijgt, af en toe geeft hij Uxy een kontje zo van: "opzij jonge dame, dat kan ik zelf nog wel"!

Afgelopen woensdag is Piet weer geweest en hij was zeer tevreden over wat Uxy inmiddels allemaal al kon doen voor mij, Uxy mocht even laten zien wat er allemaal goed ging en natuurlijk ging er ook af en toe wat mis, ik vertelde Piet dat Uxy de lichtknoppen alleen wilde aanraken als ik de knop aanwees met mijn hand, voor mij bijna onmogelijk en ik had na al het oefenen inmiddels een heel zere dikke hand.

 

 Uxy moest toen van Piet een lichtknop aandoen en daar ontdekte Piet de fout, ik had er zo'n gewoonte van gemaakt om iets aan te wijzen dat Uxy eigenlijk gewoon wachtte op het 2e commando nl mijn hand, volgens Piet kon Uxy gemakkelijk zonder mijn hand en dat zijn we meteen gaan oefenen en ja hoor , ook zonder de aanwijzing met mijn hand doet Uxy het commando LIGHT prima, zo zie je maar dat ook een "oude rot in het vak"fouten maakt.

We hebben de verdere week weer hard geoefend en Uxy leert echt heel snel, inmiddels pakt ze een pakje appelsap uit de koelkast, pakt de brillendoekjes uit de kast, trekt mijn spalken en sokken en T-shirt uit dus het gaat allemaal heel snel.

Verder hebben we veel tijd besteed om de dingen die ze nu kan te verbeteren zodat het straks allemaal "vanzelf"gaat.

Ook het los volgen buiten gaat al heel goed en daar ben ik heel blij mee want er zijn dagen dat ik zo weinig kracht in mijn arm heb dat ik de doggy's echt niet aan kan lijnen.

Morgenmiddag komt Piet weer, ik wil dan wat lage lades/kasten oefenen met open doen, Dik kan nl door de chemo niet meer bukken of op z'n hurken zitten dus hij kan mij daarmee niet helpen, verder misschien een begin maken met boodschappen pakken in de winkel .

Vandaag is onze kleinzoon 1 jaar geworden en natuurlijk mochten Uxy en Yce ook mee, ook daar tussen alle kinder visite ging het heel erg goed met Uxy.

  

Ik vind de externe training echt fantastisch, alles op mijn eigen tempo en alles meteen zoals het thuis gebeurt, het kost natuurlijk bergen energie maar veel minder dan bij de interne training, als ik zie hoe moe ik nu al ben dan zie ik dat het juist is geweest om voor de externe training te kiezen want ik zou de interne training nu echt niet vol kunnen houden.

Groetjes, Ina, Yce en Uxy

Omhoog