Welkom op de site van de hulphonden!

Communities

ZeelandNet

Welkom op de site van de hulphonden!

Welkom op de community Het nut van hulphonden!

230.095 bezoekers 73 leden Log in

Yce gaat met pensioen deel 2


Hallo Rita,

We zijn weer bijna een weekje verder en het gaat heel goed met Uxy.

Afgelopen vrijdag is Piet de trainer weer hier geweest en hij was blij verrast dat Uxy vanaf maandag er weer zoveel had bijgeleerd, het is goed zichtbaar dat de basis van Uxy goed is en dat er hier alleen geoefend moet worden hoe Uxy hier alles moet doen want ja alles is natuurlijk anders,

de lichtknoppen, de deuren, m'n jas noem maar op  maar de meeste dingen pakt Uxy goed op, er moeten later natuurlijk ook nog echt nieuwe dingen zoals uit de rolstoel helpen en in bed helpen geleerd worden maar de eerste weken zijn we hard aan het trainen om alles wat Uxy in de opleiding geleerd heeft haar hier ook te laten doen.

Inmiddels kan Uxy mijn jas uittrekken, m'n spalk losmaken, de telefoon pakken, de lade openen en sluiten, de wc deur openen en het licht aan doen in de wc,alles wat ik laat vallen oprapen en netjes op mijn schoot leggen,  het is soms niet te bevatten dat Uxy hier nog maar 10 dagen is, het is ook wel grappig om te zien dat er nu soms 2 honden aan het werk zijn bv allebei de post oprapen, soms gaat het natuurlijk ook mis, dan tukt Uxy de la open en dan staat Yce al klaar om hem dicht te pushen, of net andersom.

Vrijdag zijn we met z'n allen ( Piet,Dik,Yce, Uxy en ik) naar een groot veld gegaan en daar mocht Uxy voor het eerst sinds ze bij mij is los, ik heb eerst een stuk met haar gelopen zodat ze al een beetje moe was, op het veld heb ik haar afgelijnd en het commando SIT gegeven en daarna mocht ze release, Piet gooide voor mij met de bal, tjonge Uxy lijkt wel een jachtluipaard zo hard kan zij rennen achter de bal aan, ik riep haar om de bal te brengen en dat ging prima, na 5 min. spelen moest ze weer aan de lijn en ook dat ging goed, gisteren en vandaag hebben we het "vrij"steeds langer laten duren en ook dat ging goed, vandaag vloog er zelfs een grote reiger over Uxy's kop maar ook daar reageerde zij niet op, ze had het te druk met de bal.

 

Na een kwartiertje spelen heb ik haar los meegenomen en heb ik haar een minuutje los laten volgen en ook dat ging prima.

Uxy is nu 10 dagen hier doet al zoveel voor mij, fantastisch is dat om te zien.

Yce en Uxy gaan ook steeds meer af en toe spelen al is Yce nooit echt veel behoefte gehad om met andere honden te spelen toch krijgt Uxy hem nu af en toe tot spelen maar wel kort want Yce z'n energie is nu met z'n hartklachten een stuk minder.

Als er iets te kroelen valt dan zijn ze er wel allebei als de kippen bij, geef ik Uxy een knuffel dan komt Yce er snel bij staan en geef ik Yce een knuffel dan komt Uxy ook meteen op mijn voeten steunen staan.

Toch wel bijzonder hoor, vorige week vond Uxy mijn voeten steunen echt heel eng en nu springt ze vanaf afstand met beide voorpoten op mijn voeten steunen.

Groetjes van Ina,Yce en Uxy

Omhoog