Welkom op de site van de hulphonden!

Communities

ZeelandNet

Welkom op de site van de hulphonden!

Welkom op de community Het nut van hulphonden!

231.259 bezoekers 73 leden Log in

Demo Boekweitfeest te Zuiddorpe


Zaterdag 14 augustus was het dan eindelijk zover, een demonstratie van Hulphond Nederland te Zuiddorpe.

Sinds vorig jaar heb ik regelmatig contact met Ina de Ritter (vrouwtje van hulphond Yce)  Ik werd door haar benaderd met het verzoek haar te helpen met het promoten van de hulphond in Zeeland.
Hier moest ik niet over nadenken, ik wou al lang meer doen dan alleen maar gastgezin zijn van ons fokteefje Mayra!
Eens per anderhalf jaar is het hier erg druk met de verzorging van de pups van Mayra (tot nu toe twee nestjes gehad).
De rest van de tijd heb ik wel tijd over om meer te doen voor Hulphond.

Mijn wens om hier in Zuiddorpe (of in de buurt) een demo van Hulphond te laten zien werd hierdoor weer aangewakkerd en het duurde dus niet lang dat ik dit voorstelde aan Ina.
Het werd aangevraagd en zoals jullie inmiddels weten is het ook goedgekeurd en doorgegaan.

Er werd tijdens de boekweitfeesten een plekje gevonden.
Ina, haar man en Yce kwamen voor de middag bij ons en we hebben eerst lekker koffie gedronken. Het is een hele reis van Barendrecht naar Zuiddorpe dus is het wel lekker om even uit te rusten.
Het weer was gelukkig goed, het zag er eerst niet zo best uit en de dagen ervoor was er al flink wat regen gevallen.
We zijn voor de demo nog eerst gaan kijken om al vast wat te verkennen.
Tijdens het eten stelde Ina voor dat ik het verhaal van Hulphond Nederland zou doen, het was even slikken, ik had me hierop helemaal niet voorbereid!!

Om half 2 was de demo, en warempel zelfs de zon ging schijnen perfect weertje, de intro ging goed (dat zei Ina en ook haar man vond dat het goed ging) gelukkig want ik had toch wel even de zenuwen hoor maar eenmaal aan het woord gaat het vanzelf.
De demo ging geweldig, wat is het toch prachtig om te zien wat een hulphond allemaal kan, mijn petje af voor de trainers!
Ina vertelde tussen door wat Yce voor haar betekend en het publiek genoot zichtbaar. Het half uur was veel te kort en was dan ook zo voorbij.Ook was Rene aanwezig met zijn hulphond/epilepsiehond er was ook iemand met een hulphond van onze Belgische buren HACHIKO, we hebben samen na afloop nog een poos gezellig zitten praten.

Het was een hele leuke dag en zeker voor herhaling vatbaar, de reacties van de mensen hier in het dorp zijn ook heel positief!

Omhoog