Welkom op de site van de hulphonden!

Communities

ZeelandNet

Welkom op de site van de hulphonden!

Welkom op de community Het nut van hulphonden!

231.258 bezoekers 73 leden Log in

Jonas,van hulphond tot reddingshond! NIEUW VERHAAL


    Hoi allemaal,

Wat mij tot nu toe nog niet gelukt was om Jonas op commando te laten blaffen, doet hij wel uitzichzelf in noodgevallen.
En of ik hier blij mee ben.

Een week of  6 geleden is er s'nacht bij mij een raam van de woonkamer ingegooid.We zijn ons natuurlijk rotgeschrokken en omdat ik er moeite mee had om zelf uit bed te komen ging daar nogal wat tijd overheen.Maar gelukkig heb ik Jonas bij de hand.Omdat hij zelf de deur open kan maken, en het licht aan kan doen zijn de vermoedelijke inbrekers gevlucht.Daarna heeft hij als een gek voor het kapotte raam staan blaffen.Toen later de politie rondom mijn huis had gekeen vonden ze een bivakmuts en handschoen.Maar gelukkig is er dus niemand binnen geweest.Jonas als reddende engel dus.

Na dit voorval is Jonas vooral in het begin nogal blafferig geweest, in het donker en in het begin tegen mensen die dicht bij de bewuste deur voorbij kwamen.
In overleg met de nazorg moest ik dit gedrag negeren,maar nu ook even niet op commando proberen te laten blaffen.
Je loopt anders het risico dat je een echte blafhond krijgt.En dat is nou ook weer niet nodig, het is wel handig in noodgevallen.

En ja, dan vandaag.Eerst op ons gemak naar de markt en heel wat gekocht.Dus gepakt en gezakt terug naar huis.Op de terugweg heerlijk Jonas in de weilanden laten rennen.Na werken even uitkuren.En dan is hij vaak echt een heel eind van me vandaan.
Tot dat ik zelf, vraag me niet hoe het kan, ben omgekanteld in een bocht en voorover uit de electrische rolstoel viel in een sloot.Ik zat van boven tot onder in de drek.gelukkig was de sloot niet diep.
Al mijn spulen lagen her en der verspreid in de drek en de rolstoel lag half op me.gelukkig leek ik me niet echt te hebben bezeerd.En ach Jonas zo lief, nu ik hem niet met de rolstoeltoeter kon waarschuwen(want de bedieningskast  lag ergens
onder water heb ik flink geroepen en wie kwam daar Jonas.Zo lief.Schijnbaar heeft hij aan de manier van roepen gehoord dat er iets was.Op mijn aanwijzingen heeft hij de rugzak uit de sloot getrokken en bij me in de buurt gebracht zodat ik gelukkig kon bellen.Wi bel je.Uit schrik maar 112.ze zouden iemand waarschuwen.
En wederom had ik Jonas hulpnodig.ik hoorde in de buurt mensen lopen met honden en heb geroepen om hulp en Jonas is er naar toe gelopen en trok natuurlijk doordat hij alleen was en door zijn tuig de aandacht.Ineens stonden er 2 dames rondom me heen.
Ze wilde me heel graag helpen,maar konden de rolstoel ook niet van me afgetild krijgen.Ik zei dat ik al gebeld had en eigenlijk heel snel hoorden we een sirene.Die dames naar de weg en die hebben staan zwaaien, want ik lag in een sloot een eindje van de weg af verscholen tussen de bomen.
En die Jonas bleef maar rondom mij heen draaien, het leek wel of hij de rolstoel van me af wilde trekken,maar hij kon echt niets doen.
En gelukkig daar waren de sterke mannen van de brandweer.
Met 5 man hebben ze mij en de rolstoel uit de sloot gevist.Nu kan ik er om lachen,maar oh wat waren we geschrokken.
De rolstoel was natuurlijk kapot en de brandweer heeft de rolstoellevereancier gebeld.Die zouden de rolstoel komen halen en meenemen ter reaparatie.Bijna tegelijkertijd was er ook een politieauto en die hebben gewacht op de rolstoelleverancier.de brandweer moest namelijk weer naar een andere melding.
De rolstoelleverancier nam namelijk wel de stoel mee,maar mij en jonas mochten ze uit principe niet meenemen.Wat was ik toen blij met de politieman en agente.Die hebben ons netjes thuisgebracht(en zijn inmiddels helemaal op de hoogte van het fenomeen hulphond).
Ze hadden het hele verhaal gehoord en schijnbaar heb ik echt geluk gehad want er lagen volgens hen een boel stenen op de bodem van de sloot.
Ik heb nu wel het idee dat ik flink stijf ben.Zal wel van de schrik komen en zal morgen misschien nog wel erger zijn, maar daar komen we dan ook wel weer over heen.

Maar voor mij was Jonas de grote held vandaag.Het mag dan af en toe nog echt een varken zijn, hij kon me toch nog niet missen (en ik hem natuurlijk ook niet)en was reuze bezorgd om me en ook niet bij me weg te slaan.
En welke hulphond maakt nou een rondje in een echte politieauto mee??????

Gelukkig hebben we het samen goed overleefd en ik moet er niet aandenken dat Jonas vast gezeten zou hebben aan de stoel.Dan had hij geen kant op gekund.

eind goed al goed
Ans en Jonas van de Snepscheut

Omhoog