Welkom op de site van de hulphonden!

Communities

ZeelandNet

Welkom op de site van de hulphonden!

Welkom op de community Het nut van hulphonden!

230.987 bezoekers 73 leden Log in

Doggydance!!! Ina en Yce


Doggy dance, voor wie het nog niet kent, dit is dansen met je hond!

Maar in dit verhaaltje gaat het wel om een hele speciale combinatie n.l. Ina de Ritter met haar hulphond Yce.

 

Vorig jaar tijdens haar verblijf op de training school te Herpen, vertelde ze dat ze heel graag rolstoeldansen wilde doen maar dat het erg moeilijk was hiervoor een partner te vinden. Een van de trainsters stelde haar voor om eens te kijken naar de mogelijkheid van doggy dance!

Na enig speurwerk heeft Ina in Delft een hondenschool gevonden die net zo enthousiast waren als zij zelf, deze trainster geeft al jaren doggy dance maar alleen aan valide mensen.Zo enthousiast dat ze het samen aandurfden.

Ina is met Yce heel hard aan de slag gegaan, ze kreeg individuele lessen en heeft op deze hondenschool veel geleerd maar de danspassen voor Yce heeft ze zelf bedacht en aangeleerd, ook heeft ze dit op papier gezet, hoe je een pas aanleerd en welke commando's ze hierbij geeft.
Yce kent inmiddels twaalf danspassen, de choreografie en de muziek uitzoeken is het moeilijkste.

 


Ina en Yce vinden het samen geweldig leuk om te doen, ze zijn samen bezig en hebben de nodige ontspanning en lol, zodra ze aankomen in Delft is Yce door het dolle heen.

Rolstoel doggy dance is een dure sport, je kan altijd proberen hierover afspraken te maken met de desbetreffende hondenschool als je met een hulphond deze sport wilt gaan beoefenen, er is misschien een speciaal tarief te regelen.

Ina en Yce zijn inmiddels zover dat ze meedoen aan wedstrijden.
En dat is nog niet alles, er worden binnenkort t.v. opnames gemaakt de datum is mij nog niet bekent maar zodra ik hierover meer weet zal ik dit zeker vermelden.

Ikzelf vind het een geweldige prestatie van dit prachtige duo.

Mocht u geinteresseerd zijn in deze wel heel speciale sport, ik kan u het adres van Ina bezorgen om haar privé te bereiken, stuurt u mij een mailtje en ik kan u dan haar adres geven.

ladangio2@zeelandnet.nl

 

  

Omhoog