Welkom op de site van de hulphonden!

Communities

ZeelandNet

Welkom op de site van de hulphonden!

Welkom op de community Het nut van hulphonden!

235.195 bezoekers 73 leden Log in

Afscheid van onze lieve Mayra 05-04-2014

Na een erg moeilijk tijd hebben we afscheid moeten nemen van mijn liefste labrador Mayra.
Het ging al een aantal maanden niet zo goed meer, alles werd minder en dat is natuurlijk te snappen op een leeftijd van 14 ½ jaar maar zelf wil je het niet.
Op een gegeven moment wou ze geen brokken meer, ja dat is voor een Labje geen goed teken, Mayra kon altijd eten wat je haar ook gaf en dan nu ineens niet willen eten!
We hebben van alles geprobeerd, lekkere rodiworst, ja heerlijk de eerste keer daarna werd dat ook minder. Kortom we hebben het nog 3½ week geprobeerd met van alles, ook bij de dierenarts geweest die niks speciaals kon ontdekken, behalve ouderdoms ongemakken. Vorige week begin april 2014 ging het met de dag achteruit, bijna niks meer eten, bijna niks meer drinken, lopen werd met de dag zwaarder, ze deed 's nachts alles in huis, plassen en poepen maar dat neem je voor lief omdat je zoveel van haar houdt!
Ik had vrijdag voorgenomen om na het weekend met onze dierenarts te overleggen, het was voor Mayra niet leuk meer, alles werd te zwaar en hoeveel ik ook van haar hou en haar niet kwijt wil voor haar was het genoeg dat kon ik aan alles zien en merken.
Ze heeft de maandag niet gehaald,,,,,,, zaterdag middag is ze door haar achterpootjes gezakt en kon niet meer recht komen. We hebben haar in de mand gelegd en binnen gedragen, toen stond het vast, dit kan niet meer. De zelfde middag is ze rustig heengegaan in haar eigen mandje, onze dierenarts heeft haar laten inslapen. Ze is bijna 15 geworden, 14 jaar en 10 maanden!
We hebben met de familie afscheid van haar genomen, bijgestaan en geknuffeld tot het einde daar was, we zullen haar allemaal heel erg missen, het verdriet is groot maar we hebben een heerlijke hond gehad aan Mayra en ze heeft voor altijd een plaatsje in onze harten dag lieverd ;)

Hoe is het mogelijk? Het is mogelijk!!!

Graag deel ik met u een heel bijzonder verhaal over Seizurehonden voor mensen met epilepsie.
 

Het gaat over Gemmy Laudy. Gemmy heeft 2 Hulphonden van ons, Verdi en Simba. Verdi de Zwarte Labrador is sinds kort met pensioen maar doet nog steeds zijn werk. Als Gemmy een epileptische aanval gaat krijgen duwt Seizurehond Verdi de alarmknop in. Gemmy belde ons dat haar nieuwe Seizurehond Simba niet goed durft los te laten wanneer ze gaat wandelen in het veld nabij de Maas. Zo hebben we een afspraak gemaakt zodat ik in de praktijk kon zien wat de situatie is en om daarop instructie te kunnen geven. We hadden afgesproken dat Verdi niet mee zou gaan omdat dit het gedrag van Simba kan beïnvloeden en we daardoor mogelijk geen objectief beeld zouden krijgen. Op circa 6 km afstand van Gemmy haar woning is een ideale plek om te wandelen en Simba zonder risico los te laten. Eenmaal aangekomen trek ik mijn hoge wandelschoenen aan. Gemmy staat achter de auto en heeft Simba aan de lijn als haar telefoon gaat. Gemmy zegt: 'he het is Verdi'. Ik zeg: 'wat zeg je me nou?!!'
Een korte uitleg door Gemmy maakt duidelijk haar partner Frank thuis een systeem heeft aangelegd waarbij de alarmknop in hun woning doorschakelt naar de mobiele telefoon van Gemmy zodra Verdi deze induwt. Verdi had dus op het alarm gedrukt 6 km verderop? 'Het zal wel' was de reactie van Gemmy. Ik zeg: 'ga toch maar even zitten'. Gemmy gaat zitten en krijgt een epilepsie aanval. Ongeloof kwam bij mij naar boven, het kan toch niet waar zijn dat Verdi thuis op het alarm drukt en dus de epileptische aanval op 6 km afstand van te voren aanvoelt en aangeeft? Nee dit moet toeval zijn bedacht ik me.

Het is 10 minuten later wanneer opnieuw de telefoon van Gemmy overgaat. Ik ben in grote twijfel. Voor de 2e keer heeft Verdi het alarm geactiveerd. Nog geen 2 minuten later kreeg Gemmy opnieuw een aanval. Na de aanval heb ik gevraagd of Verdi alleen thuis is, Gemmy gaf aan dat er verder niemand thuis was. Het zal toch niet waar zijn hoe kan dit, tijdens de rest van de wandeling gebeurde dit nog 4 keer. Al schrijvend van dit stukje verbaas ik me nog steeds en krijg er een onbeschrijfelijk goed gevoel bij. Kunt u zich zoiets voorstellen? 6 KM van huis duwt je hond thuis op het alarm omdat hij iets waarneemt dat te maken heeft met een epilepsie aanval die het baasje gaat krijgen en dat 6x in ongeveer 1,5 uur. Deze ervaring raakt mij emotioneel in positieve zin. Tijdens het schrijven van dit blog krijg ik een mail van Gemmy binnen die ik van haar ook met u mag delen.

Email Gemmy:

Beste Piet,
Graag wil ik je heeeeeel goed nieuws vertellen!!!
Simba gaat nu goed vooruit en het lijkt erop dat hij een paar keer ge-alert heeft!!!! Daar zijn we natuurlijk helemaal super blij om!! Van de keer thuis weet je natuurlijk nooit zeker of ie eerder al wat van Verdi opgepikt heeft maar het was ook 1 keer buitenshuis na de yoga, toen hij zonder Verdi was, dat vond ik heel goed en hoopgevend. Hij was heel onrustig na de yogales dus besloot ik voor alle zekerheid toch maar ff te wachten met naar huis te gaan, en ja hoor, even later kreeg ik een flinke aanval. Wat was ik blij en heb ik dat kereltje enorm geknuffeld natuurlijk! Anders had ik de aanval of op de trap gekregen of buiten op straat. Dit nieuws wil ik natuurlijk heel graag aan jou laten weten. Het begint erop te lijken dat Verdi zich wat terugtrekt en het wat meer aan Simba overlaat en dat Simba dit ook daadwerkelijk begrijpt en alerter wordt. Dit is super te gek!!  Ik vind dit een prachtige ontwikkeling. Goed hè!


Dit stuk is ook te lezen op www.hulphond.nl

Helaas is Verdi onlangs overleden na een prachtig leven is hij op 14 jarige leeftijd heengegaan, zijn baasje Gemmy zal hem enorm missen!!!

Welkom op deze site, ook namens Mayra.

Op deze site is van alles te beleven.
De hoofd persoon (hond) is Mayra, bijna alles draait om haar.
Zij is een bijzondere Labrador n.l. een fokteefje van Hulphond Nederland.

Als je lid bent (of wordt) kan je alles lezen en bekijken, ook waar een sleuteltje bij staat, alle andere items en fotoalbums zijn te bezichtigen door iedereen.

Vanaf heden (21 juli 2010) een nieuw item!!!

Ina, lezers van deze site wel bekend, krijgt een nieuwe hulphond!
We mogen haar belevenissen volgen door middel van verslagen die ik van Ina krijg.
Het item staat aan de rechterkant van de site en heeft de titel:
Yce gaat met pensioen.

 


DE site over hulphonden!

Dit is de site waar je alles kan vinden over hulphonden, van pup tot afgestudeerde hulphond.


Mayra heeft drie nestjes gehad .
Ze mag nu genieten van haar welverdiende pensioen!!!

Demo foto's en de MEE tram.

Nieuwe foto's van Ina en Yce!!!


De nieuwe demokar van Hulphond Nederland.

Ina en Yce zijn een heel jaar lang op de tram te bewonderen in Rotterdam, op de foto zie je Ina zelf om het resultaat zelf te bekijken.


Hieronder Ina aan het woord,

Deze week is de MEE tram gaan rijden, op deze tram wordt reclame gemaakt voor de gehandicaptenorganisatie MEE, er is mij gevraagd of ze een foto van Yce en mij mochten gebruiken en daar heb ik ja op gezegd, ik maak op deze manier nl. ook reclame voor de hulphond, je ziet in het echt heel goed Yce zijn tuig met het hulphonden logo dus dat is mooi meegenomen.
 
Ik ben vanmiddag gaan kijken, wel raar hoor jezelf zo op de tram door Rotterdam te zien rijden en dat voor een jaar lang!
 

November 2004

 

November 2004 

Foto's van Umax, van 2 dagen tot bijna 14 maanden kan je vinden in het fotoalbum, kijk rechts kies foto album en kies dan Umax!!!


STICKERACTIE !!!

Introductie toegankelijkheidssticker hulp- en geleidehonden

Deuren open voor bijzondere honden en hun gebruikers

Amstelveen/Herpen, 31 januari 2005 - Stichting KNGF Geleidehonden en Stichting Hulphond Nederland voeren gezamenlijk actie om de toegankelijkheid van openbare ruimtes voor hulp- en geleidehonden en hun gebruikers te bevorderen. Zij introduceren een raamsticker waarmee de eigenaar of beheerder van een gelegenheid aangeeft dat niet alleen de gebruiker van de hulp- of geleidehond, maar ook de hond zelf welkom is.

De affaire in Groningen in 2003, waarbij een geleidehond geweigerd werd in een bioscoop, het in 2004 gepubliceerde rapport 'Geopende deuren' van het Van Hall Instituut uit Leeuwarden en signalen van hulp- en geleidehondgebruikers vormen de aanleiding voor de stickeractie. In het Van Hall-rapport staat de matige toegankelijkheid van openbare gelegenheden voor mensen met een hulp- of geleidehond beschreven. Men doet aanbevelingen voor het opstellen van Europese richtlijnen en het geven van meer voorlichting. KNGF Geleidehonden en Hulphond Nederland hebben besloten de richtlijnen niet af te wachten, maar zelf in actie te komen. Gebruikers van hulp- of geleidehonden doen nu onnodig veel frustrerende ervaringen op als het gaat om de toegankelijkheid van gebouwen en gelegenheden. Niet iedereen realiseert zich dat hond en gebruiker een team vormen die je bij de voordeur niet zomaar van elkaar kunt scheiden. Daarmee ontzeg je namelijk niet alleen de hond, maar ook de gebruiker toegang tot het gebouw, licht Ellen Greve, directeur KNGF Geleidehonden toe.

Met de introductie van de toegankelijkheidssticker willen we aandacht vragen voor de toegankelijkheid van openbare gelegenheden voor geleidehonden, hulphonden en hun gebruikers. Daarbij is het een signaal richting publiek en overheid: we vragen aandacht voor de noodzaak van aangepaste regelgeving. Als KNGF Geleidehonden en Hulphond Nederland waarderen we het dan ook zeer als mensen de sticker op hun winkelruit of toegangsdeur plakken, voegt Janet van Keulen, directeur van Hulphond Nederland toe.

De toegankelijkheidsstickers zijn herkenbaar aan de logo's van de beide stichtingen en aan de tekst 'hulp- en geleidehonden welkom'. De stickers worden door de gebruikers van hulp- en geleidehonden op lokaal niveau verspreid. Ook kunnen ondernemers die hun deuren openstellen voor hulp- en geleidehonden en hun betrokkenheid bij dit initiatief willen tonen, de sticker kosteloos aanvragen bij KNGF Geleidehonden in Amstelveen (www.geleidehond.nl) of bij Hulphond Nederland in Herpen (www.hulphond.nl).

Stichting Hulphond Nederland
Stichting Hulphond Nederland leidt hulphonden op en plaatst deze bij mensen met een lichamelijke handicap. Hulphonden helpen bij het aan- en uitkleden, oppakken en aangeven van voorwerpen, openen van deuren, bedienen van licht- en liftschakelaars, halen was uit de wasmachine, helpen bij het boodschappen doen en leren specifieke handelingen die passen bij de behoefte van de cliënt. Het uiteindelijke doel is om mensen met een handicap zo lang mogelijk zelfstandig te laten leven en om de maatschappelijke integratie van deze doelgroep te vergroten.
Hulphond Nederland leidt per jaar meer dan 40 honden op, op dit moment zijn meer dan 220 honden van Hulphond Nederland actief in Nederland.

Twee van de vijf pups zijn geslaagd !!!

7 januari zijn de pups getest, twee pups zijn in opleiding!!!

 

Dit reutje Umax (voorheen Ummy) is in opleiding en gaat de training volgen in Herpen.

 

Het teefje Xena (voorheen Ukki) gaat de opleiding volgen in Valthermont

De vader van de pups, Calvin.

 

De taak van Mayra zit er weer op, ze heeft het weer geweldig goed gedaan, ik ben heel trots op haar! De andere drie pups zijn ook geweldig leuke pups en hebben ook alle drie een heerlijk plekje gekregen!!!
Wij hebben er ook deze keer weer van genoten en nu,,,,,,,, is het erg stil hier in huis.

 

 

Mayra 13 jaar geworden!!!

Ons gepensioneerd fokteefje is deze week (22-06-2013) 14 jaar geworden.

Foto boven, Mayra op de leeftijd van 12 jaar, foto onder, tijdens onze vele wandelingen met onze vrienden samen met Kira (dochter van Mayra) en onze inmiddels overleden Golden, Misthy!
Graag laat ik hierbij een paar foto's zien, we zijn nog steeds erg gelukkig dat we haar al zo lang mogen verzorgen. De tijd die we al samen zijn is al respectabel te noemen, 13 jaar en nog steeds gezond, wel ouder natuurlijk maar nog steeds in voor een spelletje en een heerlijk spetterbad ;>) dat wil zeggen op tijd eens lekker zwemmen, een flinke wandeling en niet te vergeten de nodige verwennerijen en dan niet snoepen maar heerlijk op haar buikje kriebelen dat vindt ze zo lekker. (Dit was vorig jaar 2012)

Inmiddels 14 jaar, nog steeds gelukkig met haar ;>)
Spelen is niet meer zo haar ding, zwemmen zou nog wel kunnen maar ze kan de kant niet meer op klauteren dus dat is helaas voorbij tenzij we een water tegenkomen waar ze zo in kan wandelen maar die zijn hier niet zo makkelijk te vinden. Ik zou haar kunnen meenemen in de auto maar daar kan ze helaas niet meer zelf in springen en ik zelf kan haar er niet in tillen ;>( Kroelen vindt ze nog steeds heerlijk, horen doet ze bijna niks meer, wandelen gaat nog goed al gaat ze tegenwoordig met regelmaar door een pootje of struikeld met regelmaat al schijnt ze hier verder geen moeite mee te hebben. Slapen doet ze heel veel, eten gaat nog steeds prima en een extra kluifje ook!!!

Logeren bij haar dochter Kira vindt ze leuk toch zeker als ze dan mee mag naar Limburg, al wordt het wel steeds moeilijker omdat ze telkens in en uit de auto getild moet worden !!!
Ze is erg lief, ook voor onze kleindochtertjes die zijn gek op haar,met de jongste is ze dikke vriendjes en de oudste vindt het prachtig als ze met haar mag wandelen en brokjes geven!

Ik hoop dan ook dat we nog vele jaren van haar vriendschap mogen genieten, al besef ik heel goed dat we de mooiste jaren samen hebben gehad dus alle mooie dagen, weken maanden en jaren zijn vanaf nu mee genomen!

We zijn inmiddels eind november 2013, het gaat niet goed met Mayra. Na een blaasontsteking waarvoor ze bijna 8 weken antibiotica heeft geslikt is ze sterk achteruit gegaan. Waar we hiervoor nog zo'n drie kwartier gingen wandelen, wel rustig aan maar het ging nog goed, nu is 5 a 10 minuten het maximun. Vorige week kon ze niet meer opstaan, uiteindelijk weer wel met veel moeite. Zijn we begonnen met pijnstillers en hierdoor is ze wel weer iets opgeknapt, ook gaat ze met regelmaat door de pootjes, ze zakt dan ineen als een pudding. Kortom, ik vrees dat ze de leeftijd van 15 jaar niet zal halen. Het idee haar binnenkort te moeten missen doet erg veel zeer.

Wonder boven wonder, het gaat weer prima met Mayra. Ze krijgt nog steeds pijnstillers niet meer de volle dosis maar ze doet het er goed op!!!
We lopen na langzaam opbouwen, weer de grote ronde en ze heeft er weer zin in. Meestal loopt ze weer voorop en wil mensen en honden weer vriendelijk kwispelend begroeten, voordien liep ze met haar kopje naar beneden en kwispelen was er niet meer bij. Wat een verandering, heerlijk we hebben onze "oude" Mayra weer terug zij het met beperkingen natuurlijk maar ze heeft weer zin in het leven en wij ook ;>)

 

 

Colour run te Terneuzen

Lieve sportieve mensen in Zeeuws Vlaanderen/Zeeland willen jullie helpen om de Colour run een succes te maken?

Dit kan door mee te doen aan deze run, 5 km joggen, lopen rennen het maakt niet uit. De deelname kost 17,50 en de opbrengst is voor Hulphond Nederland, de organisatie is in handen van Rotaty Terneuzen!
Vooraf is er enige uitleg over de hulphonden door de jonge dames Ingeborg Goossen en Dominique de Jonge beide woonachtig in Terneuzen en allebei in bezit van een geweldige hulphond/epilepsiehond die hun leven totaal heeft veranderd.

Dit spektakel vindt plaats zaterdag 28 september 2013 en belooft een groot feest te worden onder het motto "Colour Your Day" meer informatie is te vinden op de site www.colouryourday.nu. veel succes voor de deelnemers!!!

Hopelijk is de deelname enorm en wordt zodoende heel veel geld opgehaald voor dit prachtige doel, zeg het voort!!!

OPROEP VOOR MENSEN IN ZEELAND!!!

 

Beste bezoekers,

Wij zouden graag meer bekendheid willen krijgen voor het fenomeen
DE HULPHOND oftewel HULPHOND NEDERLAND.

 


Dus vereningingen, clubs, scholen laat ons weten als u een lezing met demo wenst te organiseren wij zijn graag van de partij!

De  demo's worden gegeven door René Tieleman met hulphond Ibbe tenzij
anders vermeld.

http://hulphond.blogspot.com/2008/02/ibbe.html
Site van René en Ibbe

Helaas is René 4-11-2015 overleden, dank dat je mijn maatje was René!

Hierboven Rene tijdens een Demo in De Lieve te Hulst 17 maart 2010

******************

Hieronder een Demo met Ina en Yce, dit was te Zuiddorpe enkele jaren geleden.

 

Dit was een van de dingen die Ina en Yce lieten zien op de demonstratie te Zuiddorpe.   Klik hier voor meer foto's
via deze link komt u in het fotoalbum van de demo.
Met dank aan Ina, zij en Yce zijn een geweldig team en heel fijn om mee samen te werken!!!

Verenigingen, scholen, clubs, festiviteiten indien u interesse heeft voor een lezing of demonstratie kunt u contact opnemen met Hulpond Nederland tel. 0486 411 878
 e-mailadres: fondsenwerving@hulphond.nl


Dit kan Yce ook, is het niet geweldig???

Vele mensen zijn al in het gelukkige bezit van een Hulphond,
helaas is Zeeland nog een achter gebleven gebied en dat is erg jammer, zoals je op deze site kan lezen is het voor mensen met lichamelijke beperkingen een ware openbaring, daarom mensen reageer a.u.b. en zorg dat ook hier in Zeeland de hulphond meer bekendheid krijgt.

Een hulphond, een openbaring!

 

Voor mensen met een handicap betekend een hulphond een ware openbaring!

Meer zelfstandigheid,
meer sociale contacten,
iets om zelf voor te zorgen,
een echte kameraad,
een knuffeldier,

kortom het geeft meer zin aan het leven!

Voor reeds enkele positieve reactie's, kijk even in het gastenboek!

Wilt u een vraag stellen en ook antwoord krijgen, ga dan even naar het gastenboek en vul daar een berichtje in, wilt u prive antwoord stuur me een mailtje en u krijgt zo snel mogelijk antwoord!

Deze kanjers van honden worden opgeleid door
Stichting Hulphond Nederland.

Neem ook een kijkje op de site.
http://hulphond.nl

postbus.gif


een prachtig gedicht van Paula

Lieve Danka

Nu dat jij er bent !

Als je in mijn ogen kijkt
lijkt de wereld stil te staan
De wind houdt op met waaien
en bevroren is de maan
Je bent stralend als de zon
Je bent volmaakt, zo naakt en klein
En de wereld lijkt voor eventjes perfect te zijn

Ik wist niet dat ik na een blik
zo veel van je houden zou
Maar ik weet nu al niet eens meer
hoe ik leefde zonder jou
Voor zoveel wezenlijke dingen
Leek ik blind tot dit moment
En die zijn ineens zo zichtbaar
Nu dat jij er bent

Oh, ik hoop dat ik je geven kan
wat jij me geeft
Zo lang ik leef...
Ik zal onvoorwaardelijk waken aan jouw zij
En ik hoop dat je ooit voelen mag
wat ik nu voel
Wat ik bedoel
En wat in woorden niet te vangen is voor mij

Wanneer je in mijn armen ligt
en zo tevreden naar me kijkt
Lijk ik alles te vergeten
dat daar buiten op mij wacht
Alle strijd en alle tranen
Alle stille pijn verdwijnt
En de wereld lijkt voor eventjes
normaal te zijn.

Veel liefs je vrouwtje en vriendinnetje Paula

Binnenkort verslag van bezoek aan Paula en Danka!!!

community award ontvangen!

 

Deze award gekregen van Zeelandnet, heel hartelijk dank!!!

Wij hebben uw community bezocht en waren zeer gecharmeerd van de leuke informatie, de vele links en mooie foto's.
We vonden dan ook dat u de winnaar bent van de 'community van de maand november'.

We hebben dan ook dit plaatje voor u gemaakt dat u kunt plaatsen op uw community.
Ook krijgt u een eervolle vermelding op onze community site.

Poll

Mayra krijgt geen pups meer voor Hulphond Nederland

  • Jammer! 19,4%
  • Mooi zo, drie nestjes is genoeg. 64,5%
  • Had nog een nestje wel leuk gevonden 16,1%

31 stemmen

Deze poll is inmiddels gesloten, er kan niet meer op gestemd worden.

Nieuws

link Hulphonden site's en andere leuke site's

hulphond (Nederland)
Site van stichting Hulphond Nederland

www.beautysalon10.nl
Hier
staat een Hulphond collecte huisje

 

http://members.lycos.nl/realdoggyfunpuppy
Site van Luca, fokteefje van Hulphond Nederland

Interessante site over autisme

http://home.wanadoo.nl/hans.marja
Gastgezin van KNGF

pup

http://labrador.startpagina.nl 

http://labrador-fokker.startpagina.nl

http://labrador-homepages.startpagina.nl

http://labrador.paginamarkt.nl

Over Labradors vertellen of iets te vragen, ga naar;
http://www.labradorforum.nl

lopende


Dierenbescherming, afd. Zeeuws-Vlaanderen
http://zeeuwsvlaanderen.dierenbescherming.nl/

Tot ziens!

Omhoog